16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialEchipa lui Gheorghe Hagi, un prim sezon decent de Liga I

Echipa lui Gheorghe Hagi, un prim sezon decent de Liga I

Încă de când a fost înfiinţată, echipa Viitorul Constanţa a avut un scop precis, acela de a promova jucătorii crescuţi la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”. La doar trei ani după apariţia în fotbalul românesc, gruparea patronată de fostul internaţional român a ajuns în Liga I, unde avea să aibă o prestaţie decentă.

Chiar dacă s-a luptat pentru evitarea de la retrogradare până cu o etapă înainte de final, Viitorul încheie primul său sezon în eşalonul de elită al fotbalului autohton cu un succes remarcabil. Echipa patronată de Gheor­ghe Hagi se poate lăuda că a reuşit să învingă cele mai titrate echipe ale României, în două partide consecutive şi de fiecare dată în deplasare. Mai mult, seria de victorii durează de trei partide, înaintea jocurilor cu Steaua şi Dinamo formaţia de la malul mării învingând şi Gloria Bistriţa. Cele trei succese vin surprinzător mai ales dacă ţinem cont de faptul că până la această serie, în tot campionatul, Viitorul nu câştigase decât cinci meciuri. Ultimul succes, cel cu Dinamo, a reprezentat şi salvarea matematică de la retrogradare. Proiectul lui Hagi l-a avut la cârmă pe tehnicianul Cătălin Anghel, care a spus că Viitorul va continua de aceeaşi manieră.

„Am reuşit, după o muncă foarte grea, să ne salvăm de la retrogradare. Am devenit, oficial, mult mai maturi, am reuşit o victorie care spune totul. Copiii s-au maturizat şi au început să vină şi rezultatele. Vom continua în acelaşi stil şi în acelaşi concept. Trebuie să îmbunătăţim totul pe viitor. Va fi foarte greu să-l păstrăm pe Chiţu la echipă şi sezonul viitor. Cred că poate face faţă la orice echipă“, a spus antrenorul formaţiei de pe litoral.

Viitorul încheie stagiunea competiţională joi, la Constanţa, când are programat ultimul meci, cu C.S. Turnu Severin, de la 20.30, pe Stadionul „Farul“.

Un veteran străluceşte între puşti

Chiar dacă scopul echipei de pe litoral este acela de a propulsa tineri jucători în fotbalul mare, la Viitorul a ieşit în evidenţă, cel mai mult, un veteran. Nicolae Dică a marcat zece goluri pentru formaţia lui Hagi, el fiind golgheterul echipei. Fostul jucător al Stelei a lipsit însă la ultimul joc, cel cu Dinamo, iar copiii din teren au reuşit să câştige, demonstrând că nu sunt atât de dependenţi de Dică. Mai mult, tehnicianul Cătălin Anghel a trimis în teren, la jocul cu Dinamo, o echipă din care au făcut parte patru juniori.

13 este locul pe care se află Viitorul în clasamentul Ligii I, cu o etapă înainte de final.

 

Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă