15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialEchipă de handbal, fără lot şi fără meciuri de pregătire

Echipă de handbal, fără lot şi fără meciuri de pregătire

Campionatul de handbal feminin va debuta în ceva mai mult de o lună, dar singura echipă constănţeană din primele două eşaloane înoată în ape învolburate şi tulburi. Conducerea nu a reuşit să parafeze niciun transfer în ciuda unei lungi liste de nume pentru care s-a negociat, iar primele meciuri amicale stabilite au căzut după ce adversarul şi-a ales alt partener de pregătire. Nu e nicio mirare dacă ţinem cont că la Constanţa sunt doar 11 jucătoare, dintre care două junioare şi o sportivă aflată în probe, în acest moment fiind practic imposibilă participarea la întrecerile Ligii Naţionale.

 

Nimeni nu mai vrea la Constanţa

Deşi timp ar mai fi, măcar teoretic, lucrurile trebuie să se precipite la Constanţa. Clubul pare să aibă o mare problemă de imagine, nerezolvată nici prin sosirea fostului mare handbalist Silviu Băiceanu în funcţia de director sportiv, iar jucătoarele contactate spun pas una după alta, deşi, în condiţiile economice actuale, contractele oferite pe litoral sunt peste medie. Şi totuşi, toată lumea pleacă către alte zări, iar piaţa s-a împărţit deja în două: jucătoare foarte slabe, sau jucătoare foarte scumpe, niciuna dintre variante nefiind agreată la Constanţa.

„Problema asta m-a depăşit, vă spun sincer. Am avut o ofertă excelentă pentru o jucătoare care a revenit după o accidentare, care ar fi avut garantat nu numai un contract decent pentru o sportivă care luase un an de pauză, dar şi postul de titular, şi tot am fost refuzaţi. Nu înţeleg de ce şi nu înţeleg cum un sportiv poate să refuze şansa de a se relansa sau de a încerca măcar să-şi refacă o carieră”, ne-a spus, vizibil dezamăgit, Silviu Băiceanu.

Acesta ne-a explicat şi că în piaţă mai sunt destule jucătoare foarte bune, dar care cer nişte contracte astronomice pentru handbalul românesc. „Sunt jucătoare bune şi ar juca titulare oriunde, dar nu avem posibilitatea să aducem astfel de jucătoare. Nu cred că există multe echipe în România care să-şi permită să plătească sumele pe care le cer unele dintre ele, sume deplasate pentru situaţia actuală din handbal”, a completat directorul sportiv. Nu a dorit însă să dea şi exemple, mai ales financiare, considerând că un contract trebuie să rămână confidenţial.

Pe lângă problema lotului, CSU Neptun se mai confruntă cu una cel puţin la fel de gravă: nu are meciuri de pregătire. Pe ultima sută de metri, Silviu Băiceanu susţine că va reuşi să perfecteze opt sau chiar zece întâlniri amicale, o parte dintre ele în cadrul a două turnee, dintre care unul la Constanţa. Când şi cu cine… rămâne un mister.

Concurenţă neloială?

De parcă piaţa n-ar fi fost destul de săracă, cei de la CSU Neptun mai ai probleme şi cu celelalte formaţii din prima ligă care efectiv le-au furat jucătoare de sub nas, deşi multe echipe au loturile creionate pentru anul viitor. Neoficial, cel puţin patru jucătoare convinse iniţial de CSU au fost deturnate către CSM Bucureşti unde au fost ademenite cu oferte mai bănoase, dar fără garanţii şi au plecat fără să stea prea mult pe gânduri. Astfel, tehnicienii echipei constănţene au rămas să caute soluţii prin competiţiile de juniori, „magnifice şi inexistente” sau să aştepte la vreun miracol care să coboare pretenţiile unor jucătoare străine. „Nu avem nici ce junioare să aducem. Vârfurile generaţiei de la Constanţa sunt deja în lot, dar sunt doar două. În situaţia actuală nu putem nici să evoluăm în Liga Naţională pentru că nu avem suficiente jucătoare să trecem pe foaia de joc”, ne-a spus antrenorul Ion Crăciun.

 

·        6 jucătoare din lotul care a promovat ar fi trebuit să rămână la Constanţa, dar din lipsă de soluţii antrenorii le-au păstrat pe toate cele nouă care au jucat şi în eşalonul 2

 

 

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă