4.4 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăSpecialDupă dezmățul de la Untold, Cluj Arena are un nou gazon

După dezmățul de la Untold, Cluj Arena are un nou gazon

Conform angajamentului din contract, organizatorii festivalului UNTOLD au schimbat integral gazonul de pe stadionul Cluj Arena – anunță Consiliul Județean Cluj. Este pentru prima oară de la inaugurarea stadionului, din 2011, când gazonul este înlocuit complet. Anterior, au mai fost înlocuite doar bucăți din gazon.

„Gazonul a fost schimbat în totalitate cu unul similar, indicat de forul administrativ județean, având următoarele specificații: grosime de 5 cm, Iolium perenne 100%, densitate 95-98%, înălțimea firului 2,5 cm”, au informat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Costurile pentru înlocuirea gazonului s-au ridicat la 150.000 de euro.

În afara acestei sume, organizatorii UNTOLD au achitat tariful de închiriere, de peste 600.000 de lei, plus garanțiile pentru reparații, în urma festivalului.

Începând cu data de 25 octombrie 2021, noua suprafață de joc va putea fi folosită, informează Consiliul Județean.

„Noul gazon oferă condiții excelente de joc, permițând desfășurarea tuturor tipurilor de competiții sportive, inclusiv a celor de înalt nivel. Așa cum am promis, pentru înlocuirea suprafeței de joc nu au fost folosite fonduri publice, organizatorul festivalului Untold asumându-și sarcina de a schimba în întregime gazonul, pe cheltuiala sa”, transmite președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă