10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDunărea a scăzut din cauza secetei, 55 de nave au fost blocate...

Dunărea a scăzut din cauza secetei, 55 de nave au fost blocate în nisip timp de 20 de ore

Situaţie de urgenţă pe Dunăre, din cauza temperaturilor ridicate din ultima vreme. Pentru că nu a mai plouat, nivelul fluviului a scăzut mult în ultima luna şi se apropie de cote îngrijoratoare, potrivit stirileprotv.ro

În zona Giurgiu, au fost delimitate şase puncte critice, unde nu sunt asigurate adâncimile standard de care au nevoie barjele de mare tonaj pentru a trece.

În plus, acolo, într-o singura zi, din cauza unei clipe de neatenţie, 55 de nave au fost blocate timp de 20 de ore, în nisip.

Comandanţii navelor trebuie să fie extrem de atenţi.

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a identificat mai multe zone, aproximativ 150 de kilometri în amonte şi în aval de Giurgiu, unde navele grele riscă să rămână blocate în nisip.
Guvernul a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi a decis să aloce 3 milioane de lei pentru a face lucrări de dragaj în zona Giurgiu, dar acestea vor începe abia după ce partea bulgară îşi va da acordul. Între timp, a scăzut cantitatea de transport cu aproximativ 30, 35%. Şi asta poate fi tradus în costuri astfel: venituri mai mici şi costuri suplimentare.
Pentru a trece în siguranţă de punctele critice, comandanţii aleg să fracţioneze convoaiele. Adică, un împingător cu 6 barje va face 3 drumuri şi le va trece două câte două prin zonele cu adâncimi mici.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă