12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDublă România-Turcia, în Sala Sporturilor

Dublă România-Turcia, în Sala Sporturilor

Românii forţează calificarea la turneul final al Ligii Europene, însă pentru a rămâne în cursă trebuie să învingă Turcia.

 

La finele acestei săptămâni, Sala Sporturilor din Constanţa va fi gazda a patru partide internaţionale de volei. Ambele reprezentative ale României, feminin şi masculin, vor juca în compania echipelor similare ale Turciei.

Naţionala feminină are mici şanse de reuşită. Echipa pregătită de Darko Zakoc a fost învinsă fără drept de apel în partidele din Turcia, gazdele impunându-se atunci în ambele meciuri cu scorul de 3-0. Deşi evoluează pe propriul teren, în fieful campioanei României, CSV 2004 Tomis, fetele vor avea o misiune extrem de dificilă deoarece voleiul feminin din această ţară este foarte dezvoltat. O parte din jucătoarele din lotul naţional, care joacă la echipa de pe litoral, vor avea posibilitatea să joace împotriva turcoaicelor şi în Liga Campionilor, acolo unde sunt calificate numai puţin de trei echipe din Turcia. Cele două echipe care se înfruntă, vineri, de la ora 20.30, şi sâmbătă, de la ora 19.30, ocupă primele două locuri în clasament.

Turcia este pe primul loc, cu maximum de puncte, în timp ce româncele ocupă locul secund, cu un bilanţ de patru victorii şi două înfrângeri. Băieţii vizează victoria în ambele jocuri cu Turcia. Spre deosebire de voleiul feminin, cel masculin este mai puţin dezvoltat pe malul Bosforului.

Tricolorii au reuşit să se impună în ambele jocuri disputate în Turcia şi nu au pierdut decât un set. Formaţia pregătită de Stelian Moculescu este pe primul loc în grupă, însă la egalitate cu Slovacia, echipa care va organiza turneul final al Ligii Europene, iar diferenţa este făcută de setaveraj.

În cazul în care slovacii vor termina pe primul loc, iar românii pe locul secund, aceştia din urmă se vor putea califica la turneul final dacă va avea cel mai bun punctaj din toate cele trei formaţii clasate pe locul secund.

Se pregăteşte şi voleiul pe plajă

Constanţa se anunţă încă de pe acum o gazdă primitoare pentru competiţiile de volei pe plajă. Oficialii CVM Tomis Constanţa au concesionat terenurile de la Plaja Cazino din Mamaia şi anunţă că arenele sunt puse la dispoziţie FR Volei pentru organizarea de competiţii.

Singura certitudine de până acum este organizarea unei noi ediţii a Challenger-ului de volei pe plajă.
La ediţia de anul trecut, la startul competiţiei s-au aliniat echipe din 21 de ţări, iar anul acesta se anunţă o participare mai numeroasă.

Naţionala României este favorită

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă