17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialDSK susţine că nu a avut niciodată impresia că petrecerile libertine erau...

DSK susţine că nu a avut niciodată impresia că petrecerile libertine erau organizate pentru el

Dominique Strauss-Kahn, cercetat pentru “proxenetism în formă agravată în bandă organizată” în cazul supranumit Carlton din Lille (nord), a declarat în faţa judecătorilor că nu i “s-a părut niciodată” că seratele libertine “erau organizate special pentru el”, scrie Mediafax.

Potrivit Le Figaro, care publică extrase din procesele verbale ale audierii fostului director general al Fondului Monetar Internaţional, acesta a declarat în faţa judecătorilor la 26 martie referindu-se la aceste petreceri: “Nu mi s-a părut niciodată că ele sunt organizate special pentru mine”.

Când magistraţii l-au întrebat dacă nu se gândeşte că a pus în funcţiune “un sistem de complezenţă în rândul anturajului său în scopul de a-şi satisface nevoile sexuale”, DSK a negat.

“Nu, nu am avut niciodată sentimentul punerii în funcţiune a vreunei forme de organizare şi cu atât mai puţin că această organizaţie face apel la prostituţie”, a declarat el, potrivit transcrierii cotidianului.

Fostul ministru socialist a revenit în prim plan în plină campanie a alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Cotidianul britanic The Guardian a publicat vineri ceea ce prezintă a fi un interviu acordat de DSK unui jurnalist american în care fostul director al FMI îşi acuză adversarii politici că au folosit cazul Sofitel din New York pentru a-l împiedica să candideze la preşedinţie.

Anturajul lui Strauss-Kahn a dezminţit că acesta a oferit un interviu The Guardian, afirmând că ceea ce a publicat cotidianul este un “montaj realizat pe baza unei cărţi ce urmează să apară”.

Prezenţa sa sâmbătă seara la aniversarea deputatului socialist Julien Dray a stânjenit, de asemenea, Partidul Socialist, unii invitaţi părăsind sala după ce au aflat că DSK a fost invitat.

Cele mai citite

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...
Ultima oră
Pe aceeași temă