14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDSK ar fi vrut să candideze la prezidenţialele din Franţa, dar "în...

DSK ar fi vrut să candideze la prezidenţialele din Franţa, dar “în mod evident nu o va face”

Fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn a declarat duminică, într-un interviu difuzat de TF1, că ar fi vrut să fie candidat la alegerile prezidenţiale din 2012, însă, “în mod evident, nu va fi”, urmând să reflecteze o perioadă la viitorul său politic, relatează AFP, scrie Mediafax.

“Am lipsit de la întâlnirea cu francezii”, a spus el, precizând că nu se pune problema unei candidaturi pentru alegerile prezidenţiale.

“Mă voi odihni, mă voi regăsi, îmi voi acorda timp de gândire. Dar toată viaţa mea a fost consacrată încercării de a fi util binelui public şi vom vedea”, a afirmat fostul director FMI.

Dominique Strauss-Kahn a fost reţinut, la 14 mai, la New York, la bordul unui avion Air France care se pregătea să decoleze către Franţa, fiind acuzat de agresiune sexuală asupra unei cameriste originare din Guineea. Ulterior, procuratura din Manhattan a renunţat la acuzaţii, după ce a dezvăluit o serie de mărturii mincinoase ale femeii.

Fostul director FMI a revenit la începutul lunii septembrie în Franţa, unde ziarista Tristane Banon îl acuză de tentativă de viol.

Înaintea arestării sale la New York, Dominique Strauss-Kahn era considerat favorit pentru a deveni candidatul Partidului Socialist francez la alegerile prezidenţiale din Franţa.

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă