18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialDrumul spre staţiunea bihoreană Padiş este închis

Drumul spre staţiunea bihoreană Padiş este închis

Vicepreşedintele Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, Adrian Marin, a anunţat că drumul spre staţiunea bihoreană Padiş este declarat închis atât de firma care execută lucrări la consolidarea drumului, cât şi de cea care face lucrările de deszăpezire, accesul turiştilor fiind nerecomandat, informează Mediafax.

Adrian Marin, care este şi purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, a anunţat, miercuri, că drumul spre staţiunea bihoreană Padiş este declarat închis pe timpul iernii, atât din cauza lucrărilor, cât şi din cauza zăpezii.

“În cursul zilei am primit aproximativ 30 de telefoane, dacă se poate urca sau nu la Padiş, drept pentru care am luat legătura cu dispeceratele de la Drumuri Naţionale şi ale firmelor care au contractat efectuarea dezăpezirilor. Sectoarele Boga – Padiş şi Ic Ponor – Padiş ale drumului judeţean 763 Sudrigiu – Padiş – Răchiţele sunt închise circulaţiei publice, pe perioada de iarnă fiind impracticabile. Având în vedere că drumul Boga – Padiş este în lucru, constructorul a decis să nu se circule pe el deoarece sunt lucrări nefinalizate şi ar putea avea loc accidente. Ca atare, firma care execută lucrările de deszăpezire a acţionat până la Boga”, a declarat  Adrian Marin.

Acesta a adăugat că şi drumul dinspre Coada Lacului Leşu şi Stâna de Vale, respectiv Stâna de Vale – Coada Lacului, care face parte din DJ 118 K, este închis din cauza zăpezii.

“Accesul este nerecomandat pe aceste drumuri, dar turiştii care se încumetă o fac pe propria răspundere”, a declarat Marin.

Potrivit acestuia, şoferii care doresc să ajungă în principalele zone turistice din zona montană înaltă a Bihorului au posibilitatea să o facă pe DJ 118 K, spre satul de vacanţă Coada Lacului Leşu (drumul dinspre comuna Bulz până în Coada Lacului fiind accesibil), pe DN 75, spre satul de vacanţă Vârtop, pe DJ 764 A, spre staţiunea Stâna de Vale, şi pe DJ 763, spre satul de vacanţă Boga.

 

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă