17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDouă uragane amenință insulele Hawaii

Două uragane amenință insulele Hawaii

Uraganele Iselle şi Julio amenință insulele Hawaii din oceanul Pacific, acestea urmând să atingă sucatulîn următoarele 48 de ore, au anunțat autoritățile americane.

Potrivit Mediafax, uraganul Iselle urmează să ajungă în Hawaii până joi, dar va scădea în intensitate şi va fi retrogradat în furtună tropicală chiar în acea zi. Meteorologii de la NHC prevăd ploi "care ar putea cauza inundaţii şi alunecări de teren" pe arhipelag.

Miercuri, la 17.00 GMT (20.00, ora României), Iselle se situa la 1.450 de kilometri est de Insula Hawaii, cea mai mare a ahipelagului. Uraganul îşi continua drumul cu aproximativ 24 de kilometri pe oră şi rafale de vânt de până la 140 de kilometri pe oră.

După Iselle, Hawaii va fi traversat de Julio, o furtună tropicală care s-a transformat în uragan în cursul nopţii de marţi spre miercuri, potrivit NHC, mai scrie Mediafax.

Miercuri, la 17.00 GMT (20.00, ora României), Julio se situa la 2.600 de kilometri este de Insula Hawaii şi urmează să atingă arhipelagul în cursul serii de sâmbătă. Julio se deplasează cu 28 de kilometri pe oră, iar rafalele sale de vânt ating 120 de kilometri pe oră.

"O uşoară intensificare este prevăzută în următoarele 24-36 de ore", a precizat NHC.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Am început aplicarea legii privind interzicerea păcănelelor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, în şedinţa Executivului, că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă