-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialDouă adolescente, inclupate în Franţa după ce au discutat pe Facebook planul...

Două adolescente, inclupate în Franţa după ce au discutat pe Facebook planul unui antentat

Două adolescente în vârstă de 15 şi 17 ani au fost inculpate în Franţa pentru că au ameninţat pe Facebook că despre un atentat într-o sală de concerte din Paris, la patru luni de la atacul de la Bataclan, informează Agerpres

Prezentate vineri unui judecător specializat pe antiterorism, cele două au fost inculpate pentru asociere cu răufăcători în legătură cu o operaţiune teroristă, a precizat sursa citată. 

Cea mai tânără a fost plasată în arest preventiv, iar cea de 17 ani – sub control judiciar, conform cererii parchetului. 

Patru adolescente, care au făcut schimburi de mesaje pe reţeaua de socializare Facebook în care afirmau că voiau să comită un atentat, au fost reţinute miercuri de anchetatori ai Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI). Două dintre ele au fost eliberate. 

Anchetatorii le suspectează pe tinere că au plănuit un atentat care viza o sală de concerte pariziană. 

Citeşte şi: Trei dintre teroriştii kamikaze din atacurile de la Paris sunt pe listele cu jihadişti obţinute recent de presa occidenta

Ele au afirmat că voiau să comită atentate “asemănătoare cu cele de la 13 noiembrie”, a explicat o sursă din cadrul poliţiei. 

La acest moment se pare că era vorba doar de o intenţie, pentru că parchetul nu a descoperit nicio armă sau substanţe de natură explozivă. 

Două dintre tinere, surori, nu s-au întâlnit niciodată cu celelalte două, care nici ele nu se cunoaşteau. Toate patru locuiau “în oraşe diferite”, conform sursei din cadrul poliţiei. 

La 13 noiembrie, comandouri de jihadişti au comis mai multe atacuri la Paris, dintre care unul asupra sălii de spectacole Bataclan, unde 90 de persoane au fost ucise, iar altele asupra unor terase de baruri şi restaurante şi în apropiere de Stade de France. Aceste atentate, cele mai sângeroase din istoria Franţei, s-au soldat în total cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Cele mai citite

Arnold Schwarzenegger a dezvăluit! Care este filmul ce i-a schimbat cursul vieții

Arnold Schwarzenegger a devenit celebru în documentare precum "Pumping Iron", ceea ce s-a tradus ulterior printr-o carieră de succes la Hollywood, asta și datorită fizicului...
00:00:52

VIDEO. Hilary Clinton vorbește despre egalitatea de gen la COP28

Luând cuvântul luni, 4 decembrie, în cadrul COP28 de la Dubai, fostul secretar de stat american Hilary Clinton a declarat în cadrul conferinței că...
Ultima oră
Pe aceeași temă