22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDostoievski, pus in scena la Botosani

Dostoievski, pus in scena la Botosani

Regizorul Georgian Andro Enukidze a pus in scena un nou spectacol la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botosani. Este vorba despre "Sotul Akulinei", o dramatizare dupa o piesa a scriitorului rus Fiodor Dostoievski, a carei premiera a avut loc saptamana aceasta.

Scenografia spectacolului "Sotul Akulinei" este semnata de un alt georgian, Aivengo Celidze, iar coregrafia apartine Victoriei Bucun.
Din distributia piesei fac parte Marius Rogojinschi, Gheorghe Frunza, Cristina Ciofu, Andreea Motcu, Sorin Ciofu, Ana Maria Cazacu, Volin Costin, Ioan Cretescu si Lenus Moraru.
Spectacolul a fost inclus in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Eminescu, care se desfasoara in fiecare an la Botosani.
Enukidze se afla la a doua colaborare cu teatrul din Botosani, dupa ce in luna aprilie a anului trecut a pus in scena spectacolul "O poveste foarte simpla", dupa Maria Lado.

"In acest teatru pe care il iubesc foarte mult pun spectacolul unui scriitor rus. Mi-a fost foarte greu sa ma aplec asupra acestei piese, pentru ca este un scriitor rus, iar eu sunt georgian. stiti foarte bine de ce. De curand a fost vorba de un conflict militar intre Rusia si Georgia", a afirmat, la inceputul acestei saptamani, intr-o conferinta de presa, Andro Enukidze, care intentioneaza sa dezvolte colaborarea sa cu teatrele din Romania.
Andro Enukidze a absolvit Universitatea de Arta Teatrala din Tbilisi, a montat peste 50 de spectacole, atat in tara sa, cat si in Rusia, Polonia, Turcia sau Romania. Fost regizor-sef al televiziunii nationale din Georgia si profesor de regie la Universitatea din Tbilisi, Enukidze a obtinut, in 2000, premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul "Masca de aur" din Georgia si, in 2005, marele premiu la Festivalul "F. Dostoievski" din Rusia.

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...
Ultima oră
Pe aceeași temă