14.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialDosarul Mafia Cărnii. Procurorul şef, protectorul REŢELEI, arestat alături de fiu

Dosarul Mafia Cărnii. Procurorul şef, protectorul REŢELEI, arestat alături de fiu

Procurorul şef Angela Nicolae de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost arestat, alături de fiul ei, Daniel, pentru 29 de zile în dosarul de evaziune fiscală denumită generic  “Mafia Cărnii”, reţea destructurată de DNA. 

Motivele arestării: pericolul social pe care îl reprezintă procurorul deoarece s-a folosit de funcţia sa de la Parchetul Înaltei Curţi pentru a proteja învinuiţi din dosare penale  la colegii de la Parchetele inferioare funcţiei sale. Probele sunt elocvente: interceptări ale convorbirilor telefonice şi sms-urilor din care rezultă atât solicitarea banilor, cât şi intervenţiile la colegii procurori (vezi interceptarile ataşate articolului-nn). Procurorul Nicolae şi-a folosit fiul ca vehicul al solicitării şi primirii banilor. Protejatul principal al procurorului a fost RAMI GHAZIRI (reţinut preventiv), patronul societăţii producătoare de carne “Crevedia”. 

 Dacă procurorul Angela Nicolae ar fi fost cercetat în libertate, încrederea în Justiţie ar fi fost afectată.

Cum se apără procurorul Angela Nicolae: “Este o răzbunare”

După ce a fost arestată, procuroarea Angela Nicolae a declarat presei, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că este nevinovată şi că acest dosar este o răzbunare din partea unei foste prietene şi partenere de afaceri a fiului ei.

Am dat o declaraţie amplă în faţa instanţei de judecată, în care am precizat că nu sunt vinovată de nici un fel de infracţiune ce se reţine în sarcina mea. Nu am luat nici o sumă de bani, nici cu împrumut, nici nu am pretins vreo sumă de bani de la partenerii de afaceri din vreo societate cu care colabora fiul meu (…) Am combătut toate acuzaţiile care mi s-au adus mie şi fiului meu. Toate aceste aspecte sunt legate de o anumită răzbunare, nu din partea autorităţilor, ci din partea unor persoane şi a unei foste prietene a fiului meu care era în legătură cu aceşti cetăţeni libanezi“, a mai spus Nicolae. Procuroarea a invocat şi probleme grave în familie.

Citeşte şi: STENOGRAME în dosarul MAFIA CĂRNII. Băiatul procurorului şef se milogea pentru 500 de euro

Alături de procurorul şef  Angela Nicolae şi fiul ei, Daniel, au mai fost reţinuţi 27 de învinuiţi în privinţa cărora instanţele încă deliberează dacă le eliberează mandate de arestare.

Procurorul Angela Nicolae nu este singurul protector la “Mafiei cărnii”.

Din documentele procurorilor rezultă ca senatorul PSD Nicolae Bădălău l-a protejat şi l-a ajutat pe capul reţelei, libanezul El Khouri Elias, patronul unui lant de firme de comerţ cu produse din carne, între care şi Avicola Mihăileşti-Giurgiu. Şi Elias, ca şi asociaţii săi Moubarak Mahmoud Sleiman şi Masri Mohamed Mahmoud au fost reţinuţi de DNA.

Citeşte şi: MAFIA CĂRNII: Cine sunt protejaţii senatorului PSD Nicolae Bădălău, învinuit de trafic de influenţă într-un dosar de evaziune de 50 de milioane de euro

Lista completă a reţinuţilor este:  MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN, MASRI MOHAMED MAHMOUD,BURLACU ANTONIO LAURENŢIU, LUNGU RĂZVAN ADRIAN, CORBU VASILE, RĂDULESCU GEORGIAN, NEAGU GEORGETA, SORA CAMELIA, GHERBEZAN PETRA, DĂNILĂ FLORIN, ABDUL MOUSIM AL ZAID, MARDARE ANDREI VIOREL, ŞTEFAN SORIN CRISTIAN, ILIE TRAIAN, ZAYED HUSEIN, ALI A. ALI, EL KHOURY ELIAS, ATEF EL SAID ABD EL AZIZ EL KELEINI, GHAZIRI RAMI, OMAR HAMID, MOUHAMED KOULI, CHRAIF ALI, ŢIGĂNILĂ MIHAIL RĂZVAN, EL KHOURY CHRBEL, SĂRĂCUŢA ADRIAN, EL MADHOUN SUHEIL RASHID SELIM AHMED, DAHER ORLANDO EMIL, NICOLAE ANGELA EUGENIA, NICOLAE DANIEL.

Citeşte şi: Ce avere are Angela Nicolae, suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală

Alte şapte persoane, între care şi senatorul PSD Bădălău sunt cercetaţi în stare de libertate. Senatorul Bădălău nu poate fi reţinut sau arestat, ci doar învinuit deoarece beneficiază de imunitate.

Prejudiciul creat bugetului de stat a crescut de la 50 de milioane de euro la peste 70 de milioane de euro prin descoperirea de către anchetatori a altor acte de comerţ ilicit.

Citeşte şi: Senator şi procuror-şef, protectorii unei evaziuni de 50 de milioane de euro

Cele mai citite

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă