19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDonarea de sange, in impas

Donarea de sange, in impas

Gripa noua si imposibilitatea de a angaja personal au dus la scaderea numarului de donatori de sange.

Centrul a sistat de pe data de 2 noiembrie si activitatea de colecta mobila din cauza faptului ca soferul si-a dat demisia.

Circa 40 de persoane se prezinta in fiecare zi la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta pentru a dona sange. Dr. Alina Dobrota, seful centrului, roaga populatia sa nu vina sa doneze in cazul in care prezinta semne de boala. "Ii rog pe oameni sa nu vina daca au simptome de gripa, ci sa amane donarea", a precizat medicul. Potentialii donatori sunt oricum examinati de un medic si astfel nimeni nu doneaza daca prezinta cele mai mici semne de viroze respiratorii. O problema ar fi imbolnavirea unui angajat al centrului in aceasta perioada. "Ne-ar afecta activitatea, mai ales ca activam sub normativul Ministerului Sanatatii", a adaugat medicul. Centrul a sistat de pe data de 2 noiembrie si activitatea de colecta mobila, din cauza faptului ca soferul si-a dat demisia.

 

Postul a fost blocat si numai autoritatile locale ar putea ajuta la reluarea colectei mobile prin asigurarea transportului. Localitatile in care donatorii se prezinta intr-un numar mare sunt Mangalia, Cobadin, Cernavoda si Negru-Voda. Intotdeauna, donarea se face in prezenta unui medic. Ultima colecta mobila a avut loc la Mangalia, unde s-au prezentat pentru donare aproximativ 100 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă