-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialDoi protestatari de la Pungeşti aflaţi în greva foamei au avut nevoie...

Doi protestatari de la Pungeşti aflaţi în greva foamei au avut nevoie de îngrijiri medicale

Doi dintre cei 19 protestatari de la Pungeşti aflaţi în greva foamei au avut nevoie de intervenţia Ambulanţei, în timp ce alţi şase protestatari au renunţat la grevă, informează Mediafax.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui a intervenit, vineri, în localitatea Siliştea-Pungeşti, pentru a acorda îngrijiri medicale în cazul a două persoane în vârstă de 59, respectiv 80 de ani, aflate de trei zile în greva foamei.

“Una dintre cele două persoane pentru care s-a solicitat ambulanţa (persoana de 59 de ani – n.r.) era cu antecedente de hipertensiune arterială, afirmând că nu şi-a luat medicaţia prescrisă. Iniţial a zis că merge la spital, însă a renunţat, la fel ca şi pacientul de 80 de ani. Toate persoanele aflate în greva foamei au fost monitorizate din punct de vedere medical, fiindu-le luate inclusiv tensiunea şi glicemia. Trei dintre acestea au acceptat să li se administreze glucoză prin perfuzie, fiindu-le echilibrată astfel glicemia”, a declarat, vineri, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, Aurora Popa.

Tot vineri, şase din cele 19 persoane aflate în greva foamei au renunţat la această formă de protest. Cele 13 persoane care au mai rămas în greva foamei se află într-o tabără pe care au improvizat-o în altă zonă faţă de cea iniţială, la ieşirea din localitatea Siliştea.

“După a treia zi de protest, a început să ne treacă şi senzaţia de foame. Suntem hotărâţi să nu renunţăm la această formă de protest până când Chevron nu va opri activitatea în zonă, iar Poliţia nu va ridica măsura de restricţionare a traficului”, a susţinut Alexandru Lupe, una dintre persoanele aflate în greva foamei.

Un număr de 19 persoane – cinci activişti de mediu şi 14 localnici din comuna Pungeşti – au intrat în greva foamei, marţi, spunând că vor protesta astfel până când compania Chevron va opri activităţile de explorare a gazelor de şist în zonă, dar şi până când va fi ridicată interdicţia de circulaţie pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, în localităţile Siliştea şi Pungeşti.

Cele mai citite

Statele Unite vor desființa vizele pentru români din anul 2025, susține premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, cu prilejul vizitei sale în SUA, că Statele Unite vor renunța să mai ceară vize cetățenilor români începând cu...

Billie Eilish a făcut anunțul! “Nu mi-am dat seama că oamenii nu știu”

Incomodată de discuțiile despre orientarea sa sexuală, cântăreața americană Billie Eilish, în vârstă de 21 de ani, a îndemnat internauții să nu mai abordeze...

Ciolacu încearcă să explice rostul vizitei sale în America. Statele Unite nu vor mai cere vize românilor, din anul 2025

Premierul Marcel Ciolacu, care se află acum într-o vizită "de lucru" în Statele Unite, a declarat, după o întâlnire avută cu reprezentanții comunității de...
Ultima oră
Pe aceeași temă