17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDoi fotoreporteri, ucişi în atacul din Libia

Doi fotoreporteri, ucişi în atacul din Libia

Doi fotoreporteri au fost ucişi şi doi au fost răniţi grav în atacurile din oraşul libian Misrata, informează NewsIn.

Tim Hetherington, fotoreporter de origine britanică foarte apreciat, nominalizat anul acesta la Oscar pentru documentarul “Restrepo” despre războiul din Afganistan, a fost ucis într-un atac cu mortieră. În incidentul în care a murit Tim Hetherington au mai fost răniţi trei fotoreporteri, unul dintre ei, fiind în stare gravă. La spital, americanul Chris Hondros, fotograf pentru agenţia Getty, a decedat. Hondros se ocupa de zonele de conflict de la sfârşitul anilor ’90. El a lucrat în Kosovo, Irak şi Afganistan.

Ultima postare a lui Hetherington pe contul său de Twitter data de marţi şi spunea: “(Sunt) în oraşul libian Misrata. foc nediscriminatoriu din partea forţelor lui Gaddafi. Niciun semn de (forţe) NATO”.

Casa Albă a dat publicităţii un comunicat în care şi-a exprimat “tristeţea profundă” pentru moartea lui Hondros. “Moartea tragică a lui Chris subliniază nevoia de a apăra jurnaliştii atunci când acoperă conflictele din lume. Gândurile noastre sunt alături de familia lui Chris şi de ce dragi lui”, se arată în comunicat.

Alţi doi fotoreporteri în spital

Fotograful britanic Guy Martin, care lucrează pentru agenţia Panos Pictures, a fost lovit de şrapnel şi este tratat la un spital din Misrata.

Şi fotograful american Michael Christopher Brown este tratat pentru răni provocate de srapnel.

Un supravieţuitor al atacului a declarat pentru BBC că un grup de jurnalişti se retrăgea din apropiere de linia frontului în timpul unei acalmii în luptele de la Misrata când au fost atacaţi.

Medicii de la un spital din Misrata au spus că au tratat peste 100 de victime, majoritatea civili, rănite de obuze mortiră şi de luneştişti.

Forţele guvernului libian se luptă cu rebelii la Misrata, în vestul ţării, de la sfârşitul lunii februarie şi, potrivit estimărilor, 300 de civili au murit.

Cele mai citite

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă