11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDoar un loc 5 la Mondialele de natatie...

Doar un loc 5 la Mondialele de natatie…

Razvan Florea a ocupat, ieri, locul cinci in proba de 200 metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de Natatie de la Melbourne, aceasta fiind cea mai buna clasare a sportivilor romani la actuala editie. Florea a inregistrat timpul de un minut, 57 de secunde si 31 sutimi. Sportivul constantean este singurul roman participant intr-o finala la CM de la Melbourne pana in acest moment. Razvan Florea, care in serii si-a asigurat baremul pentru participarea la JO-2008, de la Beijing, a plecat in finala de pe culoarul al doilea, cu al cincilea timp. Proba a fost castigata de americanul Ryan Lochte, care a stabilit un record mondial, cu 1.54.32, urmat de compatriotul sau Aaron Peirsol si de austriacul Markus Rogan.
Tot ieri, nationala de polo a Romaniei a invins Canada cu 15-13 si a terminat pe locul 11. Antrenorul Vlad Hagiu se gandeste acum la lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice. "Avem trei sanse sa obtinem calificarea la Beijing, din care cred ca cea mai mare este la turneul preolimpic de la Oradea, din martie 2008. Vom participa la Liga Mondiala, dar de acolo va fi greu sa ne calificam, pentru ca merge doar castigatoarea, iar noi vom lupta cu Ungaria, Croatia si Spania. Apoi, mai este in septembrie un turneu la Split, de unde obtine calificarea tot prima clasata. De aceea spun ca sansa noastra cea mai mare este turneul de la Oradea", a explicat Vlad Hagiu.

ALTE RATARI
Camelia Potec si Ionela Cozma au ratat, vineri, calificarea in finala probei de 800 metri liber feminin. Potec a ocupat locul 15 in serii, iar Cozma s-a clasat a 21-a. Octavian Gutu si Norbert Trandafir au ocupat locurile 30, respectiv 37 in seriile probei de 50 metri liber masculin, ratand astfel calificarea in semifinale. In proba de 100 metri fluture masculin, Ioan Gherghel a ocupat locul 33 in serii, ratand accesul in semifinale.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă