11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDNA solicita arestarea deputatului Guma

DNA solicita arestarea deputatului Guma

Procurorii dna au solicitat din nou Tribunalului Bucuresti arestarea, in lipsa, a deputatului moldovean Valeriu Guma, inculpat in dosarul "Mita la AVAS". Anchetatorii au facut propunerea de arestare a deputatului inca din februarie, insa judecatorii nu au putut lua o decizie, deoarece nu i se cunoaste adresa. Guma este acuzat de comiterea infractiunilor de cumparare de influenta, dare de mita si complicitate la luare de mita dupa ce a oferit, in calitate de actionar al GEROM SA Buzau, 40.000 de dolari fostului director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Alexandru Mandrut.

Procesul dureaza de un an, timp in care deputatul nu a stat cu mainile in san. Fiind plecat din tara, Guma a cerut Tribunalului Bucuresti sa-i transfere dosarul la Chisinau. Pe motiv ca inculpatul nu s-a prezentat la nici un termen, magistratii nu au fost de acord cu aceasta masura, asa ca moldoveanul a facut recurs la Curtea de Apel. Nici autoritatile de la Chisinau nu au fost mai cooperante in acest caz. Doua "interogatorii" de la distanta ale DNA au fost refuzate de Procuratura Generala a Republicii Moldova. Mai mult, procurorii moldoveni au refuzat sa comunice partii romane cazierul judiciar al deputatului Guma, datele sale de identitate sau un numar de telefon unde poate fi contactat.
» Fiind plecat din tara, deputatul moldovean Valeriu Guma a cerut Tribunalului Bucuresti sa-i transfere dosarul la Chisinau.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă