13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

DNA si gripa gainara

Acum, cand toata lumea asteapta performanta de la DNA, in loc ca Daniel Morar si procurorii condusi de el sa se ocupe de marii corupti, a ajuns sa se concentreze asupra gainarilor. E drept ca poate si Morar a gasit fisetele golite de dosarele la care „a lucrat” predecesorul sau sau poate ca acela s-a ferit ca dracu' de tamaie sa ia urma pestilor mari caci ar fi ajuns acolo unde nu dorea PSD, dar trece vremea si nu se observa ca se munceste la cazuri grele. Intre timp, n-o fi aflat dl Morar despre colaborarea intensa a grupurilor de interese indiferent de partidul sub umbrela caruia s-au asezat? Marii rechini probabil ca s-au mai linistit un pic, dandu-si seama ca despre ei se vorbeste mult, insa nici un procuror nu se inghesuie sa-i deranjeze.
In schimb, DNA se ocupa de un parlamentar care a uitat pe ce strada si-a parcat masina… Nu intelege nimeni de ce atentia DNA nu se indreapta catre subiecte cu adevarat grave. De pilda, in cazul EADS s-a descoperit dupa renegociere ca statul roman poate face o economie de 400 milioane de dolari. Catre ce buzunare se indrepta respectiva suma care nu-i deloc mica? Daca s-ar face o investigatie serioasa si s-ar descoperi ca politicieni romani au stranse legaturi cu politicieni occidentali si grupul lor de interese lucra intens la umplerea conturilor personale in dauna bugetelor mai multor tari, asta da caz de mare coruptie! Rezultatele unei asemenea anchete ar avea mare importanta pentru integrarea Romaniei in UE. Iar exemple sunt destule. De ce nu si cazul Bechtel si multe altele…
Daca DNA nu are anvergura sa se concentreze asupra marii coruptii, dedicandu-si activitatea unor gainari ceva mai rasariti, ce fac intre timp celelalte institutii ale statului care au atributii de control? Este gresit ca toata lumea sa astepte mari performante numai de la DNA. Politia, serviciile secrete, corpurile de control ale ministerelor, Corpul de control al primului ministru (oare mai exista?) ar trebui sa colaboreze cu DNA si sa atace la randul lor in forta grupurile de interese. Sa-i administreze DNA un vaccin impotriva gripei gainare de care s-a molipsit.

Ultima oră
Pe aceeași temă