19.7 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSpecialInspector din cadrul Primăriei Sectorului 1, din nou în vizorul DNA, pentru...

Inspector din cadrul Primăriei Sectorului 1, din nou în vizorul DNA, pentru corupție

Un inspector din cadrul Primăriei Sectorului 1, Răzvan Iordan, este vizat de DNA într-un nou dosar, pentru fapte de corupție, comise în perioada 2009-2016, conform unor surse judiciare. În acest dosar, procurorii anticorupție din Ploiești fac percheziții la nouă locații din București și Constanța.

 ”În cursul zilei de 31 mai 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și în județul Constanța, reprezentând sediul unei instituții publice, sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.  Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, conform DNA.

Răzvan Iordan a fost trimis în judecată, în noiembrie 2015, de procurorii DNA Ploieşti, într-un alt dosar în care este acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei Dan Toma, la data faptelor şef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul aceleiaşi direcţii, tot pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat emis, la acel moment, de DNA, în cursul anilor 2006 şi 2010 cei doi inculpaţi au pretins şi primit de la un om de afaceri sumele de 15.000 euro, respectiv 30.000 euro, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să dispună întocmirea şi semnarea proceselor verbale de recepţie ale unor lucrări de construcţie. 

În cursul anului 2008, în aceleaşi calităţi şi în aceleaşi circumstanţe, cei doi inculpaţi au pretins şi primit, de la un alt om de afaceri, dezvoltator imobiliar, câte 70.000 euro. 

Cele mai citite

Sărbătoare 25 septembrie – Doi sfinți foarte importanți sunt pomeniți în calendarul ortodox în această zi

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Eufrosina și a Sfântului Serghie de RadonejPe data de 25 septembrie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe doi sfinți cu vieți...

Excepționalismul românesc n-are seamăn în regiune

Sectarismul directivelor aeronautice, cu limitarea greutății bagajelor la maximum 20 de kilograme, îți influențează gabaritul cărților. Am luat cu mine în vacanță doar cărți...

Șoc în lumea interlopă: a murit ȘEFUL mafiei

Celebrul şef al mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, capturat în ianuarie după trei decenii de când a fugit, a murit într-un spital din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies