17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDistrugătorul american USS Ross a sosit, vineri, în portul Constanţa pentru a...

Distrugătorul american USS Ross a sosit, vineri, în portul Constanţa pentru a participa la un exercițiu în Marea Neagră

O navă aparținând forțelor navale americane a sosit, vineri, la Constanța, pentru o escală de trei zile. La începutul săptămânii viitoare nava va participa la un exercițiu multinațional în Marea Neagră, informează Mediafax.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), distrugătorul USS Ross a acostat, vineri dimineață, în portul militar Constanţa, iar pe parcursul staţionării comandantul Flotei, comandorul Tiberiu-Liviu Chodan, se va întâlni cu delegaţia militară americană condusă de căpitan-comandorul Tadd Gorman, comandantul USS Ross.

"Vizita navei americane are ca scop dezvoltarea relaţiilor bilaterale între Forţele Navale ale României şi cele ale Statelor Unite ale Americii în cadrul Parteneriatului Strategic. Nava americană va participa la exerciţiul multinaţional Sea Breeze 2014, exerciţiu la care Forţele Navale Române vor participa cu fregata Regele Ferdinand şi corveta Contraamiral Eustaţiu Sebastian”, se precizează într-un comunicat de presă al SMFN.

Sea Breeze 2014 va avea loc în apele internaționale ale Mării Negre între 8 și 10 septembrie, în cadrul Statului Major internațional al exercițiului urmând să fie prezenți și doi ofițeri de stat major din partea Forțelor Navale române, ambarcați la bordul USS Ross.

Timp de trei zile, forțele navale participante, având în sprijin și aviația de cercetare, vor executa exerciții de interdicție maritimă, supraveghere și control trafic maritim, căutarea și descoperirea submarinelor, de acordare a ajutorului pe mare pentru nave aflate în dificultate.

Fregata Regele Ferdinand va face parte din Gruparea Maritimă Permanentă NATO din Marea Mediterană (Standing NATO Maritime Group 2 – SNMG2) împreună cu fregatele HMCS Toronto (Canada) și ESPS Almirante Juan de Burbon (Spania), iar corveta Contraamiral Eustațiu Sebastian va face parte din grupul naval condus de pe USS Ross.

La finalul aplicației, USS Ross va reveni pentru o nouă escală în portul Constanţa, în perioada 11 – 12 septembrie.

Cele mai citite

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă