11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDispută între Roberta Anastase şi Mircea Cosma pe Sala Sporturilor din Ploieşti

Dispută între Roberta Anastase şi Mircea Cosma pe Sala Sporturilor din Ploieşti

Panouri publicitare cu Victor Ponta alături de primarul Ploieştiului şi de şeful CJ Prahova, pe care scrie “Am promis. Am, făcut. Sala Sporturilor”, au fost amplasate în oraş, Roberta Anastase spunând însă că aceştia sunt “mincinoşi” şi că proiectul, iniţiat de Guvernul Boc, a fost blocat de Ponta, transmite Mediafax.

Mai multe panouri publicitare de mari dimensiuni pe care apare fotografia premierului Victor Ponta alături de cea a primarului municipiului Ploieşti Iulian Bădescu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, însoţite de sloganul “Am promis, am făcut. Sala sporturilor” au fost amplasate în ultimele zile în diverse zone din Ploieşti, în special în zona centrală a oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de ce au fost amplasate aceste panouri care seamănă foarte mult cu cele electorale, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a explicat că ele îi înfăţişează pe cei care au contribuit la finalizarea lucrărilor de renovare a Sălii Sporturilor din Ploieşti.

“Faptul că această lucrare (renovarea Sălii Sporturilor din Ploieşti – n.r.) a rămas descoperită cu 20 de milioane de lei noi şi că a fost câştigată de o firmă din Bucureşti care nu prea avea aplecare către o asemenea lucrare ne-a făcut să adoptăm măsuri speciale pentru finalizarea acelei lucrări în sensul că am cerut Guvernului României să suplimenteze fondul la Compania Naţională de Investii cu 19 milioane, pentru că municipiul a rămas în gaură şi nu mai putea plăti, Consiliul Judeţean a alocat un milion de lei în martie, pentru sala de sport, iar Consiliul Local trebuie să mai aloce 2,7 milioane de lei pentru dotări care nu au fost prinse nicăieri. (…) Asta e echipa care s-a ocupat şi care o termină. De început, putem începe toţi, de terminat de mai greu”, a spus Cosma.

Întrebat care este rostul unor asemenea panouri publicitare Cosma a răspuns: “Rostul acestor panouri este de a se arăta că se face. Pentru că nu putem şi nu ne permitem să scoatem atâţia oameni naivi pe străzile Bucureştiului şi ale altor oraşe care să protesteze sau să ne aplaude, preferăm forma asta de manifestare. Şi o să o facem mereu, cu orice vom face”.

De asemenea, întrebat cine suportă cheltuielile legate de confecţionarea şi amplasarea acestor panouri publicitare, şeful CJ Prahova, care este şi preşedinte al PSD Prahova, a spus că iniţiativa amplasării panourilor aparţine parlamentarilor PSD din Prahova, aceştia suportând şi costurile.

“Eu am înţeles aşa: că grupul de deputaţi şi senatori PSD doresc să facă o inaugurare fastuoasă pe data de 4, cu prilejul unui meci de baschet, şi aşa că cheltuielile de propagandă şi publicitate aparţin acelui grup, nu aparţin nici Consiliului Judeţean, nici Consiliului Municipal”, a spus Cosma.

Preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, îi critică pe cei trei politicieni ale căror chipuri apar pe panourile publicitare, catalogându-i drept “mincinoşi”.

Într-un comentariu postat pe o reţea de socializare şi trimis şi presei, Anastase arată că proiectul privind renovarea Sălii Sporturilor din Ploieşti a fost “iniţiat, susţinut şi finanţat de Guvernul Boc prin Ministerul Dezvoltării şi administraţia de atunci a Ploieştiului (condusă de primarul PDL Andrei Volosevici – n.r.). Anastase susţine că acest proiect a fost blocat după ce conducerea Guvernului a fost preluată de Victor Ponta, deşi sala era renovată aproape în totalitate.

“Cum a devenit prim ministru Ponta a tăiat finanţarea pentru acest proiect realizat la acel moment în proporţie de 90% şi aproape un an lucrările au fost blocate. 200 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă. La insistenţele ploieştenilor şi realizând că nu pot bloca lucrările deja începute la un simbol al Ploieştiului s-au îndurat să reia finanţarea proiectului. Consiliul Judeţean nu are nicio treabă cu această investiţie care vizează exclusiv municipalitatea. Deci Mircea Cosma nu avea ce să caute în poză, dar nu putea să lipsească din trioul mincinoşilor! Iulian Bădescu s-a opus acestui proiect. Acum, ca primar cu zero realizări, încearcă să îşi asume o investiţie la care nu are nicio contribuţie”, susţine Roberta Anastase.

Lucrările de renovare a Sălii Sporturilor din Ploieşti au început în anul 2011 şi au costat peste două milioane de euro. Lucrarea ar fi trebuit finalizată în termen de opt luni, însă finanţarea a fost sistată timp de peste un an.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă