Peste 40 de boli pot fi tratate cu ajutorul terapiei electromagnetice, fฤrฤ consum de energie ลi fฤrฤ efecte secundare, care utilizeazฤ un set de dispozitive, medaliate cu aur la Salonul Internaลฃional de Inventicฤ de la Geneva 2015 ลi la alte competiลฃii internaลฃionale, potrivit Mediafax.
Metoda ลi dispozitivele rezonante pasive pentru stimularea electromagneticฤ de înaltฤ frecvenลฃฤ (EM-CO-PADS) au fost medaliate cu aur la Salonul Internaลฃional de Inventicฤ de la Geneva, din aprilie 2015, au obลฃinut Diploma 2015 Europe France Inventeurs a Federaลฃiei Franceze a Inventatorilor, medalia de aur ลi Diploma de Excelenลฃฤ la Salonul Internaลฃional de Inventicฤ – Proinvent 2015 ลi Medalia de Argint ARCA a Uniunii Inventatorilor din Croaลฃia, tot în aprilie 2015, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Institutului Naลฃional de Medicinฤ Alternativฤ ลi Complementarฤ, Corneliu Moldovan, unul dintre autorii invenลฃiei.
EM-CO-PADS (Electromagnetic Choerent Pads) este un set de dispozitive originale destinat stimulฤrii electromagnetice de înaltฤ frecvenลฃฤ a punctelor ลi meridianelor de acupuncturฤ ลi a altor zone electro-dermice active, fฤrฤ sursฤ de energie externฤ, care se aplicฤ direct la nivelul uneia sau mai multor zone cutanate, în scopul obลฃinerii unei stimulฤri directe (electro-magnetice) sau indirecte (termice, electrice sau de câmp electromagnetic) a punctului sau a zonei cutanate active.
Dispozitivele EM-CO-PADS se comportฤ ca un sistem de antene de recepลฃie ลi de emisie electromagneticฤ ลi ca un amplificator sau inhibitor al fenomenelor de câmp proprii structurilor funcลฃionale electrodermale active, printre care ลi a punctelor de acupuncturฤ, permiลฃând astfel obลฃinerea unor efecte de tonifiere (stimulare) sau de dispersie (sedare), specifice acupuncturii convenลฃionale sau stimuloterapiei. EM-CO-PADS acลฃioneazฤ prin creลterea coerenลฃei sistemului, rezonanลฃe multiple ลi efecte cooperative între dispozitivele aplicate la nivel cutanat. Efectele obลฃinute prin plasarea setului de dispozitive în combinaลฃii anume alese au fost cel puลฃin comparabile ลi în multe cazuri net superioare ca efect terapeutic sistemelor ลi dispozitivelor de stimulare existente, aลa cum o demonstreazฤ studiile clinice preliminare, controlate cu mฤsurฤtori termografice, de termometrie IR, magnetometrie, mฤsurฤtori electrodermale de impedanลฃฤ ลi potenลฃial, mฤsurฤtori bio-energetice în punctele JING distale ลi mฤsurฤtori de biorezonanลฃฤ magneticฤ cuanticฤ, efectuate de cฤtre autori. Efectele obลฃinute sunt reproductibile ลi lipsite de orice efect secundar.
Printre indicaลฃiile medicale ale dispozitivelor EM-CO-PADS sunt de terapie adjuvantฤ în stres, hipertensiune arterialฤ, tinitus, sinuzite ลi rinosinuzite cronice ลi alergice, cefaleea cronicฤ, migrenฤ, sindromul de suprasolicitare, spasmofilie, atacuri de panicฤ, gastritฤ sau gastro-duodenitฤ cronicฤ, dischinezie biliarฤ, astmul bronลic necomplicat, impotenลฃฤ sau frigiditate, sindrom premenstrual, insomnie netratatฤ în stadii incipiente, sindromul de obosealฤ cronicฤ, arteriopatia obliterantฤ a membrelor inferioare în stadii incipiente, edemele periferice ale gleznelor, colonul iritabil, durerea cervicalฤ, durerea dorsalฤ, durerea lombarฤ cronicฤ, nevralgia cervico-brahialฤ, nevralgia toracalฤ, nevralgia sciaticฤ, torticolis, periartritฤ scapulo-humeralฤ, lumbago cronic, sindromul de tunel carpian, epicondilita cotului (tenis elbow), artrite, gonartrozฤ, coxartrozฤ, artroza pumnului, artroze interfalangiene (mânฤ, picior), pintenii calcaneeni, nevralgia de trigemen, pareza facialฤ a frigore ลi nevralgia ocularฤ.
Dispozitivele se aplicฤ de unu-patru ori pe zi, în funcลฃie de boalฤ ลi de severitatea simptomelor, pe o duratฤ între 10 ลi 60 de minute. O curฤ de terapie adjuvantฤ EM-CO-PADS poate dura între 5 ลi 15 zile. Cura se poate repeta dupฤ o pauzฤ de minim ลapte zile post-terapie.
Invenลฃia "Set de dispozitive rezonante pasive pentru stimularea electromagneticฤ de înalฤ frecvenลฃฤ a zonelor electro-dermice active" (EM-CO-PADS) îi are ca autori pe profesor asociat dr. Corneliu Moldovan, inginer Marian Velcea, profesor Ioan Potlog ลi inginer Bogdan Mihฤiescu.