14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialDiseară putem afla noua campioană

Diseară putem afla noua campioană

Dacă va învinge în această seară pe FC Vaslui, CFR Cluj îşi va asigura, teoretic, titlul de campioană. Chiar şi un egal le-ar fi favorabil ardelenilor în derby-ul rundei a XXXI-a a Ligii I la fotbal.

CFR Cluj poate lua o opţiune serioasă pentru câştigarea celui de-al doilea titlu din istorie dacă învinge pe FC Vaslui. În cazul în care victoria va aparţine moldovenilor, campionatul se relansează şi va trebui să aşteptăm finalul ultimei runde pentru a afla numele noii campioane.

Tradiţia este de partea ardelenilor, care nu au pierdut niciodată acasă în faţa echipei patronate de Porumboiu. În trei partide disputate în Gruia, FC Vaslui nu a reuşit să adune nici un punct şi nu a marcat nici un gol. Sigura dată când moldovenii au smuls o remiză pe terenul clujenilor s-a întâmplat în sezonul 2006-2007, când meciul, disputat la Dej, s-a încheiat la egalitate, 2-2. „Am fost foarte supăraţi după înfrângerea de la Ploieşti. Să nu creadă nimeni că nu ne pasă şi că am trecut uşor peste eşec, dar nu trebuie să facem o dramă din acest meci. Trebuie să ţinem capul sus şi să învingem Vasluiul. Titlul depinde doar de noi. Vom rămâne pe primul loc, chiar dacă mai pierdem un meci”, a spus căpitanul ardelenilor, Cadu.

 

Aşteaptă de 45 de ani

Runda va fi închisă de Dinamo şi FC Timişoara. Pentru bănăţeni meciul este mult mai important decât pentru alb-roşii. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău se află în continuare în lupta pentru titlu şi, mai mult decât atât, timişorenii aşteaptă de 45 de ani o victorie pe terenul „câinilor”. Pe data de 22 august 1965, Politehnica Timişoara s-a impus cu 3-2 în faţa lui Dinamo, într-o partidă disputată pe stadionul Republicii. Bănăţenii au învins de şase ori în istorie la Bucureşti, dar niciodată în acelaşi sezon în care au reuşit să câştige şi pe teren propriu.

Dacă până acum raportul de forţe a fost tot timpul în favoarea gazdelor din această seară, acum situaţia pare schimbată în primul rând datorită poziţiilor pe care le ocupă cele două formaţii în clasament. Apoi, Dinamo se confruntă cu mari probleme de efectiv, defensiva fiind privată de jucători importanţi. Cornel Ţălnar nu-i va putea folosi pe Pulhac, Moţi, Molinero din cauza cumulului de cartonaşe galbene, Lucian Goian este în continuare indisponibil din cauza unei accidentări, iar N’Doye, Kone şi Cristi Munteanu sunt nerefăcuţi complet. Astfel, „Ţânţarul” va fi nevoit să improvizeze cu Rus, Grigore, Scarlatache şi Zie Diabate în apărare.

De partea cealaltă, Sabău are şi el probleme în defensivă. Nibome, Cisovsky, Mera şi Scutaru nu pot fi folosiţi din motive medicale, în timp ce în atac vor lipsi Magera, suspendat, Mansour şi Parks, accidentaţi. În schimb, căpitanul Alexa este refăcut şi va putea fi folosit. 

 

Program

Azi se joacă Oţelul-Alba Iulia (14.30, GSP), FC Braşov-Gloria Bistriţa (16.30, GSP), CFR Cluj-FC Vaslui (18.00, Digi), Urziceni-Curtea de Argeş (19.30, GSP), Dinamo-FC Timişoara (21.30, Digi).

Ieri au avut loc meciurile Ceahlăul-U Craiova (2-1), Pandurii-Poli Iaşi (1-1), Gaz Metan-Rapid şi Steaua-Astra.

Cele mai citite

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă