12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialInsistența PSD irită și mai mult. România iese azi în stradă. Mobilizare...

Insistența PSD irită și mai mult. România iese azi în stradă. Mobilizare masivă pentru un nou miting împotriva ordonanțelor de grațiere și amnistie mascată

Insistența PSD de a nu renunța la ordonanțele de urgența pentru grațiere și modificarea codurilor penale, care înseamnă amnistie mascată, și de a le promova chiar prin încălcarea legii scoate oamenii astăzi, din nou, în stradă.

Declarațiile ministrului Justiției, Florin Iordache, prin care susține că sub nicio formă nu va renunța la ordonanțe, dublată de declarația președintelui PSD Liviu Dragnea, care declară, zâmbind sub mustață, că nu știa nimic de intențiile ministrului privind grațierea și modificarea codurilor  pentru că era în SUA, dar pe de altă parte ține din scurt Guvernul pentru aplicarea programului de guvernare numai de el știută foarte bine, au pus gaz pe foc.

auga si cea de acum ( dosarul referendum) cea cu suspendare , Deci miza este mare ; el trebuie sa scape curat si asta prin OUG – aministie . Haideti sa ne mobilizam sa iesim fiecare in orasul sau , sa simta ca nu stam degeaba , sa ii facem sa le fie frica de glasul poporului . Acum ori niciodata ! Iesiti in strada duminica si protestati impreuna cu copii , cu cateii , cu parintii si bunicii , fara violenta ! In toate orasele romanii ies in strada . In tara si in strainatate . Lasati tastatura si postarile cu fel si fel de caricaturi , acum e timpul sa iesim in strada .#HaiInStrada 
Ps : nu sunt platita de nimeni, nu fac parte din niciun partid, asociatie sau grupare de orice fel . Sunt un simplu cetatean cu salariu mic si rate la banca.
IAN22

22 Ianuarie – 1 FebruarieBucurești
Ta Cri Po te-a invitat

—————————————–

Pe paginile de socializare din mediul virtual este anunțată o manifestație duminică, începând cu ora 17:00, în Piața Universității, dar și luni, la ora 10:00, in Piața Universității și apoi la Ministerul Justiției, unde are loc o consultare publică pe tema celor două ordonanțe de urgență. Mii de oameni și-au anuntat, din nou, participarea la eveniment.

Noi proteste împotriva amnistiei și grațierii sunt anunțate și în alte 16 orașe ale țării:  Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Satu Mare, Alexandria și Turda.  Proteste sunt programate duminica și în diaspora – la Copenhaga și Paris.

Programul actualizat al evenimentelor organizate pe Facebook poate fi consultat AICI!

Sasu Viorica a distribuit fotografia postată de Oana Dobre-Dimofte.
7 ore

DEZBATEREA O VOM FACE NOI DUMINICA,LA MITING!

 
Fotografia postată de Oana Dobre-Dimofte.
 
 

Duminica trecută, aproape 50.000 de oameni au marșăluit în Bucuresti și în marile orașe din țară. Și românii din diaspora au manifestat în orașele importante din Europa.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva liderilor PSD și ALDE și au cerut demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, indignați fiind de cele două ordonanțe de urgență privind grațierea si modificarea codului penal în sensul golirii de conținut a abuzului în serviciu, a conflictului de intereșe și dezincriminarea neglijenței în serviciu.

Aplicarea ordonanțelor înseamnă nerecuperarea la bugetul public a peste 1,5 miliarde de euro, sumă ce reprezintă prejudicii produse prin infracțiuni. Între beneficiarii ordonanțelor se află însuși Liviu Dragnea, condamnat la doi ani cu suspendare într-un dosar de corupție, judecat în altul pentru fraudarea fondurilor destinate copiilor defavorizați

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă