34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialDIICOT: 43 de persoane, deferite justiţiei pentru înşelăciune bancară şi fals

DIICOT: 43 de persoane, deferite justiţiei pentru înşelăciune bancară şi fals

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti au dispus, vineri, trimiterea în judecată a 43 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional, înşelăciune bancară şi fals, creând un prejudiciu de un milion de lei, potrivit Mediafax.

Membrii grupării sunt acuzaţi constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals şi uz de fals, se arată într-un comunicat de presă de vineri al DIICOT.

Cele 43 de persoane sunt suspectate că, în perioada 2005-2007, au format un grup infracţional organizat, specializat în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave.

Folosind documente falsificate, membrii grupului au încheiat 63 de contracte de credit bancar, în lei şi valută, cu două bănci comerciale din municipiul Ploieşti, atât în nume personal, cât şi prin intermediul unor persoane recrutate special în acest scop.

Valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ un milion de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor imobile ale suspecţilor.

Cauza a fost trimisă spre judecare la Tribunalul Prahova.

În luna decembrie 2007, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti a anunţat că 15 membri ai unui grup infracţional specializat în înşelarea unităţilor bancare cu scopul obţinerii de credite au fost trimişi în judecată de către procurorii ploieşteni.

Alte 45 de persoane au fost cercetate, în acelaşi caz, într-un nou dosar penal din 2008.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă