15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDiferențe: Gorj vs. Sibiu, Ponta vs. Iohannis

Diferențe: Gorj vs. Sibiu, Ponta vs. Iohannis

Alegătorii din Gorj au votat în proporție de 50,25% cu candidatul PSD-UNPR-PC, Voctor Ponta în timp ce Klaus Iohannis a fost ales de numai 24,38% dintre cei prezenți la urne. Pe de altă parte, însă, în Sibiu, situația e inversă: Voctor ponta a adunat numai 19,37% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis are 69,84% din sufragii.

Potrivit rezultatelor finale furnizate, luni dimineață, de Biroul Electoral Județean (BEJ) Gorj, în acest județ Victor Ponta, care este și deputat de Târgu Jiu la al treilea mandat, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, fiind votat de 80.670 de persoane (50,25%), în timp ce candidatul ACL Klaus Iohannis a strâns 39.137 de voturi (24,38%).

Pe locul al treilea se află Elena Udrea, cu 9.387 de voturi (5,84%), la mică distanță, cu 9.075 de voturi (5,65%), fiind candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, Dan Diaconescu a obținut 5,60% din sufragii, fiind votat de 9.003 persoane, în timp ce Corneliu Vadim Tudor a fost votat de 4,27% dintre alegători. Restul candidaților, cu excepția Monicăi Macovei, care a fost votată de 2.447 de persoane, adică 1,52%, au mai puțin de un procent.

Conform președintelui BEJ Gorj, judecătorul Gheorghe Constantinescu, prezența la urne în județul Gorj a fost de 53,97%, din totalul de 304.438 de alegători votând 160.517. Numărul voturilor nule a fost de 3.798, respectiv 2,31%.

În urma centralizării voturilor din Sibiu, Călin Popescu Tăriceanu cu 2,30 la sută, Elena Udrea cu 1,57 la sută şi Monica Macovei cu 1,26 la sută.

Ceilalţi candidaţi au obţinut sub 1 la sută dintre voturile exprimate.

Potrivit reprezentanţilor BEJ Sibiu, voturile care mai trebuie centralizate din singura secţie rămasă în judeţ nu mai pot modifica decât foarte puţin cifrele.

Prezența la vot în județul Sibiu a fost de 58,57 la sută. În primul tur de scrutin ale alegerilor prezidenţiale din 2009 s-au prezentat la urne 53,71 dintre sibienii cu drept de vot.

Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă