13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDEZVĂLUIRI Wikileaks. Oficiali japonezi, spionaţi de americani

DEZVĂLUIRI Wikileaks. Oficiali japonezi, spionaţi de americani

Serviciile secrete americane interceptează de mai mulţi ani conversaţiile unor oficiali japonezi, pe teme precum activităţile comerciale, schimbările climatice şi relaţiile cu Washingtonul, arată documente dezvăluite de site-ul WikiLeaks, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: WikiLeaks: Ultimii trei preşedinţi ai Franţei, spionați de SUA. Ce măsuri ia Hollande

Dezvăluirile făcute de WikiLeaks intervin în contextul în care oficiali americani şi japonezi se întâlnesc în Hawaii pentru a discuta despre Parteneriatul TransPacific.

Potrivit documentelor prezentate de WikiLeaks, Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) a interceptat, începând din 2006, conversaţiile a 35 de lideri niponi.

Citeşte şi: Noi DEZVĂLUIRI Wikileaks. Serviciile secrete americane au SPIONAT-O pe Angela Merkel

Printre oficialii interceptaţi se numără funcţionari guvernamentali, inclusiv de la biroul primului-ministru, dar şi angajaţi ai Băncii Centrale şi ai companiilor Mitsui şi Mitsubishi.

“Documentele demonstrează amploarea operaţiunilor de monitorizare a Guvernului Japoniei”, a comunicat grupul WikiLeaks, condus de Julian Assange.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă