11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialDezvăluire Reuters: Un om de afaceri rus a oferit proprietăţi de lux...

Dezvăluire Reuters: Un om de afaceri rus a oferit proprietăţi de lux unor femei apropiate lui Putin. Reacția Kremlinului

Un om de afaceri obscur, din Sankt Petersburg, le-a oferit proprietăţi de lux mai multor femei din Rusia care au legături cu președintele Vladimir Putin, arată o investigație a jurnaliștilor de la Reuters, citată de TVR. În replică, Kremlinul susţine că este o campanie de discreditare a șefului de stat.

Rezultatele investigaţiei desfăşurate de jurnaliştii de la Reuters arată că un om de afaceri rus, necunoscut publicului larg, a transferat drepturile de proprietate a unor terenuri şi imobile de lux unor femei despre care presa sugerează că sunt destul de apropiate preşedintelui Putin.

Una dintre ele este chiar fiica cea mica a lui Vladimir Putin, Ekaterina Tihonova. A doua este Alina Kabaeva – fostă gimnastă olimpică despre care se spune că este prietena intimă a liderului de la Kremlin. Brusc, omul de afaceri rus, pe nume Grigorii Baevsky, a trecut pe numele bunicii lui Kabaeva, în vârstă de 81 de ani, o casă şi un teren dintr-o zonă elitistă, situată în regiunea Moscova. Sora lui Kabaeva s-a trezit şi ea cu o proprietate de-a lui Baevsky.

A fost răsplatită cu un apartament scump, tot de omul de afaceri rus, şi Alisa Harceva – o fostă studentă la Universitatea de Stat din Moscova. Ea a devenit cunoscută acum câţiva ani după ce a pozat nud într-un calendar dedicat zilei de naştere a lui Putin.

Toate femeile vizate în ancheta jurnaliştilor de la Reuters ori refuză să comenteze ori declară că nu au nicio legătură cu preşedintele Putin.

Grigorii Baevskii a lucrat mulţi ani cu fraţii Rotenberg – oameni de afaceri din anturajul lui Putin – care au făcut o avere fabuloasă numai din contracte încheiate cu statul, pe timpul actualei administraţii de la Kremlin.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dimitrii Peskov, susţine că este vorba despre o campanie de discreditare a preşedintelui cu scopul de a influenţa electoratul în ajunul alegerilor legislative din Rusia, programate la toamnă.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă