-0.8 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăSpecialDezbatere electorală la Chișinău. Avertismentul lui Igor Dodon: "Unioniștii în Republica Moldova...

Dezbatere electorală la Chișinău. Avertismentul lui Igor Dodon: „Unioniștii în Republica Moldova nu au nicio șansă”

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, joi seara, într-o dezbatere la postul public de televiziune Moldova 1, că susținătorii mișcării unioniste nu vor avea nicio șansă în cazul în care el va deveni șef al statului, informează Agerpres.

Dodon a spus că dorește relații bune cu România, însă a subliniat că, deși sunt frați, românii și moldovenii trebuie să rămână „fiecare la casa lui”.

„Românii sunt prietenii noștri, sunt vecinii noștri, dar este o vorbă: frați, frați, dar fiecare la casa lui. Niciodată nu am fost anti-român și niciodată nu voi fi anti-român. Eu sunt pentru relații bune cu România, dar voi fi categoric împotriva celor care vor să lichideze statalitatea Republicii Moldova, cum este Maia Sandu. Unioniștii în Republica Moldova nu au nicio șansă”, a afirmat Dodon.


Citește și: Primarul controversat Ilan Shor, judecat în Republica Moldova, susține că a donat bani pentru partidul condus de Maia Sandu

„Eu întotdeauna am ajutat PLDM-ul. Ne-au rugat oameni de la Maia Sandu să-i ajutăm, noi i-am ajutat. Dar banii sunt curați, nu înțeleg de ce așa toți s-au agitat”, a susținut Ilan Shor.


Pe de altă parte, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a subliniat că „Republica Moldova are nevoie de relații bune cu vecinii, și cu România, și cu Ucraina”.

Maia Sandu a amintit că România poate sprijini energetic Republica Moldova, însă, în același timp, poate oferi sprijin pentru combaterea corupției și dezvoltarea infrastructurii.

„Cu România avem nevoie de relații bune în special când vine vorba despre asigurarea securității energetice și aici eu voi lupta pentru implementarea acestor proiecte de interconectare pe partea de curent electric și furnizarea de gaze. Avem nevoie de sprijinul României pe combaterea corupției, pentru că România a demonstrat că se poate să construim instituții care să ne scape de corupți și asta vom face și eu voi obține tot sprijinul de care este nevoie. Nu am văzut în altă parte atât efort și rezultate ca în România. România o să ne ajute în implementarea proiectelor de infrastructură așa cum a făcut până acum și eu voi opta și pentru proiecte și mai serioase, și pe proiecte sociale”, a precizat Maia Sandu.

Pe de altă parte, candidata pro-europeană susține că Republica Moldova are nevoie de Ucraina „pentru a rezolva conflictul transnistrean”, dar și pentru securizarea frontierelor și combaterea criminalității transfrontaliere.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum l-a protejat sistemul pe Fritz să nu ajungă un nou caz Djokovic

Pentru că nu are nicio idee clară de dezvoltare sportivă și culturală, Dominic Fritz, primarul userist al Timișoarei, a anunțat că a gestionat 115...

Agroland atrage 14,7 milioane de lei de la investitori

Compania românească Agroland Business System, controlată de timișoreanul Horia Cardoş, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, atrage 14,7 milioane...

Germania a depășit 100.000 de cazuri COVID într-o zi

Germania a depăşit 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor publicate în această dimineaţă de Institutul...
Ultima oră
Pe aceeași temă