10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialDespre credinţă, la Ateneul Român

Despre credinţă, la Ateneul Român

Cardinalul italian Gianfranco Ravasi şi Horia-Roman Patapievici discută despre Dumnezeu, azi, de la ora 19.00, la Ateneu.

Lansat în martie şi dedicat dialogului între cei care cred şi cei care nu cred, programul „Atrium gentium / Il Cortile dei Gentili / Curtea Neamurilor” ajunge şi la Bucureşti, debutând cu o dezbatere în care un prelat şi un scriitor autohton se vor conversa religios.

Sub titlul „Întrebări esenţiale. Putem vorbi împreună despre Dumnezeu?”, tema centrală se anunţă a fi relaţia dintre viziunea umanistă (raţionalistă, laică) şi spiritualitatea izvorâtă din credinţă. Demersul porneşte de la premisa că respectul faţă de celălalt nu se reduce la acceptarea unui fapt, ci include dorinţa de a-i înţelege raţiunile, sensibilitatea, întrebările, de a-l lua în serios.  Abordând problema culturii ca posibilă punte între cei care cred şi cei care nu cred, dialogul se va deschide către raporturile între etica omului contemporan, neliniştea metafizică şi conştiinţa misterului. 

La final va avea loc o sesiune de autografe, iar conferinţa nu va începe înainte ca, de la 18.00, Ravasi să lanseze volumul „Întrebări privitoare la credinţă. 150 de răspunsuri la întrebările celor care cred şi ale celor care nu cred”.   

Text Box:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă