21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialDespre Cluj, cu drag

Despre Cluj, cu drag

Superba zi de azi care ne-a deschis tuturor apetitul pentru plimbare, terase, picnicuri, viaţa si curăţenie spirituală m-a inspirat şi pe mine în gândurile şi proiecţia unui Cluj curat şi frumos.

Anul 2012 poate reprezenta o primăvara colorată a comunităţii clujene, anul în care dezordinea şi dezbinarea ultimilor 20 de ani din Cluj, pot trece în umbra speranţei, că  o  comunitate  viu nuanţată cu propriile noastre unelte se naşte.

Campaniile electorale clasice au oferit în ultimii ani doar bilanţuri sumbre ori extrem de optimiste, acuzaţii de corupţie, ridicarea tonului între competitori, cârpeli ale drumurilor în campanie, vopsirea diferitelor edificii pentru a se vedea că EI au lucrat, dar, oare din acest spectacol anost, nu uităm oare de unitatea de bază a comunităţii noastre, clujeanul? Practic, palpabil şi pragmatic ce câştigă clujeanul după câteva săptămâni de vâltoare electorală utilă teoretic, dar atât de inutilă în practică la noi? Nimic. Discuţii sterile, show-uri televizate, risipă de maculatură, stâlpi şi pereţi coloraţi cu portretele unor politicieni bine imbracati, dar goi de interesul public.

Cred că această primăvară poate aduce înflorirea comunităţii noastre, prin proiecte, viziuni concrete şi nu în ultim rând, bun simţ şi respect reciproc.

Sunt convinsă că locuitorii Clujului ar fi încântaţi să fie partenerii unor evenimente culturale menite să dezvolte urbea noastră, dar şi să sprijine oraşul în demersul său de a deveni „Capitală Culturală Europeană în 2020″.

Îmi doresc să înţelegem că a venit timpul să evadăm din paradigma îmbătrânită a oraşului nostru, că este important să învăţăm să visăm, să creăm, să ne aducem ca parteneri tinerii, lângă noi cei ce facem politică. 

text preluat de pe www.aureliacristea.ro

Cele mai citite

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...

Zeci de mii de firme au ,,dispărut” de la începutul anului, potrivit datelor oficiale

Un număr de 32.626 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele patru luni din 2024, cu peste 44% mai multe comparativ...

Tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Zona a devenit cel mai nou și mai modern reper urban din Capitală

De la începutul acestei săptămâni, tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 opresc în stația „Piața Eroii Revoluției”. În urma lucrărilor de modernizare...
Ultima oră
Pe aceeași temă