19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialDESCOPERIRE IMPORTANTĂ. Care este cauza apariției bolii Alzheimer și cum ar putea...

DESCOPERIRE IMPORTANTĂ. Care este cauza apariției bolii Alzheimer și cum ar putea fi eradicată

O echipă de cercetători ai Universității Duke a descoperit că distrugerea argininei din creier duce la apariția bolii Alzheimer și a reușit să oprească procesul de degradare a substanței în creierele unor șoareci de laborator, scrie Daily Mail.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cum arată creierul unui bolnav de Alzheimer, în comparație cu creierul unui om sănătos

Citește și: Descoperire REVOLUȚIONARĂ în tratarea diabetului

Specialiștii au condus studiul pe șoareci de laborator, cu sisteme imunitare asemănătoare celor ale oamenilor. Aceștia au descoperit că la bolnavii de Alzheimer, arginina este distrusă de enzima numită „arginază”

Cercetătorii au reușit să oprească distrugerea argininei, care ducea la pierderi de memorie, cu molecule de „difluor-metil-ornitina” (DFMO).

Medicamentul DFMO este testat pe oameni în tratarea cancerului, dar încă nu a fost testat și în tratarea Alzheimerului. 

Citește și: DESCOPERIRE UIMITOARE. Test prenatal care detectează CANCERUL în corpul femeilor însărcinate

Astfel, echipa de cercetători este încrezătoare că va putea descoperi un tratament pentru Alzheimer. 

„Dacă, într-adevăr, consumul de arginină este atât de important în dezvoltarea bolii, poate vom putea să oprim consumul și să reversăm boala”, a spus cercetătorul care a condus studiul, profesorul de neurologie la Universitatea Duke, Carol Colton.

Cu toate că arginina este o substanță importantă în împiedicarea apariției bolii, Colton a avertizat că nu este recomandat consumul exagerat al acestei substanțe, deoarece cantitatea care ajunge în creier este stabilită de unele vase de sânge. În plus, arginaza ar continua să distrugă arginina.

Citește și: 10 metode să-ți păstrezi creierul activ până la bătrânețe

„Cercetătile recente sugerează că cea mai bună metodă de a ne menține creierul sănătos pentru toată viața este să avem o dietă echilibrată, să nu fumăm, să fim activi mental și fizic și să ne păstrăm presiunea arterială și colesterolul în parametrii normali”, a spus Colton. 

Pe creierele bolnavilor de Alzheimer există plăci, formate din beta-amiloide și încurcături, formate din proteine „tau”. Alte semne ale bolii sunt schimbările de comportament și pierderile de neuroni. 

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă