20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDeripaska vrea know-how

Deripaska vrea know-how

Presedintele rus Vladimir Putin si-a anuntat intentia de a investi miliarde de euro in infrastructura Rusiei. Firmele rusesti insa nu pot face fata provocarii, avand nevoie de know-how occidental.

» Pana in 2020, ar fi nevoie de investitii de peste 1.000 de miliarde de euro in infrastructura rusa, o suma mai mult decat tentanta pentru orice oligarh.

» Concernele de constructii europene Hocjtief si Strabag au semnat deja aliante strategice cu Deripaska.
Dupa ce cei aproximativ 143 de milioane de cetateni ai Rusiei au trait pana acum din mostenirea imobiliara a fostei Uniuni Sovietice, ceea ce a facut ca majoritatea activelor fixe sa ajunga intr-o stare deplorabila, presedintele rus a facut public un plan gigantic de reconstructie, a informat revista germana Die Welt. Putin a declarat ca doreste sa directioneze o mare parte a miliardelor provenite din vanzarile de gaze si petrol spre reconstructia infrastructurii.
Oligarhii rusi vor sa participe si ei la acest proiect si sa incaseze o parte din fonduri, dar firmele lor nu sunt capabile sa construiasca aeroporturi si sa asfalteze strazi cum trebuie. Prin urmare, Oleg Deripaska, proprietarul holdingului Basic Element, a inceput sa faca lobby pentru obtinerea de know-how occidental si sa incheie contracte strategice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă