3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialDerby-ul promovării

Derby-ul promovării

Cu patru etape până la final, lupta pentru promovare în seria B a ligii secunde rămâne foarte încinsă. Patru formaţii sunt despărţite de cinci puncte, însă, sarabanda „restanţelor” face ca fiecare joc să aibă caracter decisiv. Cea mai importantă dintre acestea va avea loc la Arad, în această seară, când două dintre cele mai titrate echipe ale seriei, UTA Arad şi Universitatea Cluj, îşi joacă soarta promovării în prima ligă.

Decisiv pentru UTA
Înfrângerea „Bătrânei Doamne” de la Târgu-Mureş face ca de acest meci împotriva „şepcilor roşii” să fie legată ultima şansă la un loc în Liga I. În cazul unui eşec, arădenii vor coborî la şase puncte în spatele adversarei de astăzi şi, chiar cu un meci în minus, le va fi foarte greu să revină pe unul din primele două locuri. „Meciul cu „U” Cluj este foarte important şi de el depinde, în mare parte, drumul nostru spre prima ligă. Mai avem şi cel cu FC Argeş, sâmbătă, dar în cazul unei înfrângeri în faţa clujenilor ne va fi mult mai greu, aşa că nu trebuie să mai facem paşi greşiţi.
Trebuie să uităm evoluţia de la Târgu-Mureş, sperăm că a fost doar un accident şi să dăm tot ce avem mai bun în meciul cu Universitatea. Criticile de după meciul de sâmbătă ar trebui să le facă bine jucătorilor, să fie luate într-un mod constructiv”, a declarat antrenorul secund al arădenilor, Dan Stupar.
Adversarii UTA sunt mult mai liniştiţi după cele cinci victorii consecutive obţinute de la revenirea lui Cristi Dulca pe banca tehnică. Chiar dacă o victorie la Arad ar fi extrem de importantă, mai ales la moral, Dulca este moderat în declaraţii. „Ne-am pregătit foarte bine şi ne gândim doar la victorie. Este un meci de promovare şi cred că va fi un joc deschis datorită valorii apropiate a celor două echipe. Noi suntem încrezători în forţele proprii”, a spus tehnicianul clujenilor. UTA-„U” Cluj va începe la ora 19.00.  

Fără Batin
Golgheterul seriei B a ligii secunde, arădeanul Paul Batin, va pleca de la UTA la vară şi se va întoarce la CFR Cluj. Jucătorul este doar împrumutat de la noua campioană a României, iar finanţatorul Arpad Paszkany a declarat că Batin se va întoarce la Cluj la finalul campionatului. Până una alta, atacantul ar putea da o mână de ajutor feroviarilor şi să o oprească, astăzi, pe „U” din drumul spre prima ligă. Batin le-a fost „furat” celor de la „U” chiar de către CFR, care l-a întors din drum în ultima clipă.

Cele mai citite

Adio, centrale pe gaz? Descoperă cum se schimbă încălzirea în România din 2029

Se conturează un nou orizont în peisajul energetic al României, unul care aduce cu sine schimbări semnificative în modul în care românii se gândesc...

Transelectrica a obţinut o finanţare nerambursabilă de peste 56 de milioane de euro, prin REPowerEU

Transelectrica a obţinut o finanţare nerambursabilă de peste 56 de milioane de euro, prin componenta REPowerEU, pentru instalarea de centrale fotovoltaice şi instalaţii de...

Marii furnizori de armament vor fi scutiți de obligațiile de offset în România

Ministerul Apărării Naționale al României a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență care, dacă va fi aprobat de Guvern, ar urma să scutească...
Ultima oră
Pe aceeași temă