30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDerby-ul antispectatori

Derby-ul antispectatori

CFR Cluj-Universitatea Cluj ar putea intra în istoria întâlnirilor locale drept partida cu cea mai redusă asistenţă din tribune.

 

Cel mai aşteptat meci din Cluj-Napoca, atât de fanii CFR-ului, cât mai ales de cei ai Universităţii, s-ar putea transforma într-un fiasco. După ce conducerea echipei din Gruia a fixat un preţ-record pentru un meci din România, 150 de lei cel mai ieftin bilet, fanii celor două echipe au ameninţat că se gândesc serios să nu se prezinte la meci.

Surprinzător însă, cei care au luat prima decizie în acest sens nu au fost suporterii Universităţii, principalii „bene­ficiari” ai măsurii şefilor din Gruia, ci chiar fanii ­CFR-ului. „A.I.S.C.P., în semn de solidaritate cu persoanele care nu au abonament sau nu îşi pot permite să achiziţioneze un tichet la respectiva partidă, fie ei ceferişti, simpatizanţi sau chiar suporteri ai adversarilor, a hotărât, prin membrii ei, că nu va intra pe stadion şi îşi va susţine echipa favorită din afara stadionului. A.I.S.C.P. con­si­deră acest tip de protest ca fiind unul de bun-simţ faţă de propriii suporteri în primul rând, dar şi faţă de cei ai adversarilor şi, nu în ultimul rând, faţă de toţi iubitorii fotbalului din Cluj şi nu numai, amintind conducerii CFR 1907 Cluj că fotbalul este un fenomen social, acesta existând în primul rând pentru suporteri! Nu ne confiscaţi stadionul!”, sunt câteva pasaje din comunicatul Asociaţiei Independente a Suporterilor „CFR 1907 Cluj” de Pretutindeni (A.I.S.C.P.).

„Economie la staţia de amplificare”

Astfel, dacă această decizie va rămâne una definitivă, Cadu şi compania vor fi privaţi în tribune de sprijinul celor mai importanţi suporteri şi, în funcţie de hotărârea oficială pe care o vor lua şi fanii „studen­ţilor”, partida din Gruia se va juca într-o linişte aproape mormântală sau cu fondul sonor asigurat masiv de galeria lui „U”.

Acest lucru pare să nu-i deranjeze pe oficialii feroviarilor, ba chiar îi bucură. După metoda „dacă tot ne înjură, măcar să o facă pe bani”, aceştia au demonstrat, conform suporterilor CFR-ului, că îi intere­sează mai mult fanii Universi­tăţii decât cei proprii. Finanţa­torul feroviarilor, Arpad Paszkany, a comparat, printre altele, un meci al echipei sale cu un concert al unor cântăreţi şi trupe arhicunoscute în întreaga lume, gen Bon Jovi sau Iron Maiden. Acesta le-a transmis microbiş­tilor să fie mulţumiţi că la un meci de fotbal, dintr-o ţară care se află sub Venezuela, Jamaica sau Burkina Faso la acest capitol, preţurile sunt mai mici decât la evenimentele muzicale de anvergură.

„Nu am crezut că se poate întâmpla aşa ceva în fotbalul românesc. Mă gândesc, totuşi, că au vrut să facă economie, pentru că, astfel, nu mai e nevoie să bage staţia de amplificare aşa cum au făcut la meciurile cu Dinamo sau, în trecut, cu «U» Cluj. Pe de altă parte, este un lucru bun pentru noi această măsură, pentru că au demonstrat că le este frică de noi şi de suporterii noştri”, a reacţionat directorul sportiv al Universităţii, Felix Grigore.

În aceste condiţii, spectacolul fotbalistic a trecut deja pe planul al doilea sau chiar al treilea şi foarte puţină lume mai este interesată că CFR-ul ­s-ar putea reapropia de locul I în clasament sau că „U” Cluj ar putea urca pe podium. CFR Cluj-„U” Cluj va avea loc sâm­bătă, de la ora 20.30. 

Mai derby ca niciodată

CFR Cluj şi Universitatea Cluj se vor întâlni pentru prima oară din postura de favorite la un loc pe podium la mijlocul ­campionatului. CFR se află pe locul trei, la patru puncte de lider, în timp ce „U” este doar o poziţie mai jos şi un punct mai puţin. Pe lângă orgolii, meciul de sâmbătă contează şi în clasament, dar şi în tabăra „şepcilor roşii”, care nu au mai câştigat un meci contra rivalei locale în Liga I din 3 mai 1972, atunci când s-au impus, pe teren propriu, cu 1-0.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă