26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialDeputatul PSD Ioan Munteanu, trimis în judecată de procurorii DNA. El este...

Deputatul PSD Ioan Munteanu, trimis în judecată de procurorii DNA. El este acuzat că ar fi primit mită 400.000 de euro

Nou lider de grup al deputaţilor PSD, Ioan Muntean, a fost trimis în judecată sub control judiciar, vineri, de procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani. El este acuzat că ar fi primit mită 400.000 de euro, după ce ar fi cerut unui om de afaceri 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat.

DNA precizează, într-un comunicat de presă, că Ioan Munteanu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani. El este acuzat că, la finalul anului 2009 și începutul anului 2010, în calitate de deputat și președinte al organizației județene unui partid, ar fi pretins de la un om de afaceri, martor în cauză, 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia și o societate comercială cu capital majoritar de stat.

„În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă directorii societății beneficiare a contractelor, față de care a pretins că are influență, pentru ca aceștia să facă demersurile necesare deblocării plăților restante către firma omului de afaceri. Procentajul respectiv, reprezentând 400.000 euro, a fost primit de Ioan Munteanu  în trei tranșe, din care 350.000 euro i-au fost remiși personal. Pentru a disimula adevărata natură a provenienței ultimei tranșe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în luna iulie a anului 2011, între societatea omului de afaceri și o firmă administrată de o rudă a inculpatului a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii”, precizează procurorii DNA.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani existente în contul deținut de Ioan Munteanu.

Potrivit DNA, dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă