14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Deputații au adoptat Legea prevenirii

Camera Deputaţilor a adoptat Legea prevenirii, potrivit căreia autorităţile cu atribuţii de control, la constatarea unoe nereguli, vor aplica mai întâi avertismente şi vor acord o perioadă pen tru remedierea problemelor şi, doar dacă acest lucru nu se întmplâ, vor da amenzi.

Proiectul, care a trecut şi de Senat, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor cu 177 de voturi ”pentru” şi 26 de voturi ”împotrivă”.

Actul normativ iniţiat de PSD stabileşte că autorităţile şi instituţiile publice cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor au obligaţia de a aplica, în cazul săvârşirii anumitor fapte contravenţionale, sancţiunea de avertisment împreună cu stabilirea unui plan de remediere prin care se acordă contravenientului o perioadă de timp pentru îndeplinirea obligaţiilor legale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a salutat adoptarea proiectului, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

”Prevenţia este normalitatea, nu sancţionarea! Aşa cum am promis, de astăzi avem Legea prin care organele de control ale statului au obligaţia de a preveni mai întâi şi apoi de a sancţiona”, a scris Dragnea.

Ultima oră
Pe aceeași temă