11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDepozit sirian cu muniţie, bombardat de militarii israelieni

Depozit sirian cu muniţie, bombardat de militarii israelieni

Un depozit de rachete sirian a fost atacat de aviaţia israeliană, conform unor surse militare citate de Ynetnews, relatează Mediafax.

Surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze şi palestiniene au spus că exploziile puternice  din portul sirian Latakia au vizat un depozit unde sunt rachete de tip S-300, aparţinând regimului sirian.

Citeşte şi: Negocierile privind conflictul sirian, în impas

Surse libaneze au afirmat că este vorba de raiduri ale aviaţiei militare israeliene, după ce avioane de vânătoare şi bombardiere israeliene au fost observate duminică după-amiază în spaţiul aerian libanez, îndreptându-se spre Siria.

În octombrie 2013, Statele Unite au confirmat că Israelul a bombardat obiective militare pe teritoriul sirian, vizând rachete de fabricaţie rusească de tip SA-8.

Guvernul Israelului a avertizat în mod repetat că nu va permite transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Siria şi Iran.

Citeşte şi: Regimul Al-Assad, „o maşină de ucis“

Armata israeliană nu a comentat informaţiile apărute în presă.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări între grupuri insurgente afiliate opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit diverselor estimări, între 100.000 şi 130.000 de morţi.

Cele mai citite

Rusia a sărbătorit victoria asupra nazismului cu o paradă militară în Piața Roșie

Rusia a marcat victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la două zile după ce Vladimir Putin și-a reconfirmat...

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...

Fiorentina, în finala Conference League, pentru al doilea an consecutiv

Fiorentina a remizat în deplasare cu FC Bruges, scor 1-1, și s-a calificat pentru al doilea an la rând în finala Conference League, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă