14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDemisii în bloc la PSD

Demisii în bloc la PSD

Consilierii PSD din comuna Peştera şi-au dat demisia, nemulţumiţi de Consiliul Judeţean Constanţa, condus de social-democraţi.

Toţi consilierii locali PSD din comuna constănţeană Peştera şi-au înaintat, luni, demisiile, a precizat, ieri, primarul localităţii, Valentin Vrabie. Acesta a motivat decizia colegilor săi de partid prin faptul că investiţiile în comună, una dintre cele mai bogate din Constanţa, sunt blocate. “Sunt primar PSD şi m-am împiedicat în a obţine cele necesare pentru dezvoltarea comunităţii mele. Am aşteptat timp de trei ani de la învestirea mea ca primar, am luat fel şi fel de atitudini, dar nu s-a rezolvat nimic. Am avut o şedinţă de consiliu ieri, am discutat această problemă şi vreau să vă informez că toţi consilierii locali PSD, 12, şi unul PNL şi-au prezentat demisiile din aceste partide”, a declarat Vrabie, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Prefecturii Constanţa. Primarul a mai spus că decizia este un protest “pentru refuzul constant al autorităţilor judeţene de a sprijini dezvoltarea comunei noastre şi prin blocarea investiţiilor la nivel local. Dacă cuvântul meu nu înseamnă nimic, mă gândesc că şi protestul consilierilor locali îi va trezi la realitate pe aceşti domni de la Consiliul Judeţean Constanţa”, a mai spus edilul.  

Primarul a mai spus că va candida la alegerile viitoare, chiar şi din partea opoziţiei. “Voi candida cu siguranţă, dacă vor fi Constantinescu, Mazăre şi acest grup de interese, voi candida într-un partid din opoziţie. Suntem într-o situaţie în care ne este frică să vorbim. Sunt colegi primari care nu au curajul să vorbească. E o situaţie extrem de delicată şi de gravă. La Constanţa nu au nici o legătură Constantinescu, Mazăre cu PSD-ul nu se interectează niciodată, ca şinele de cale ferată. Ce legătură au ei cu social-democraţia?”, a mai spus acesta.

Prefectul Claudiu Palaz a declarat că CJC blochează o investiţie importantă în construcţia unui parc de eoliene pentru că nu acordă o serie de avize, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri.  Text Box:

Sute de turbine eoliene

Comuna Peştera are aproximativ 3.500 de locuitori şi a atras atenţia investitorilor importanţi din domeniul energiei eoliene. Aici a fost inaugurat, la finele anului trecut, un parc eolian de către firma Energias de Portugal, în urma unei investiţii de circa 100 milioane de euro. La acea dată, primarul Vrabie declara că există încă şapte proiecte de înfiinţare a unor parcuri eoliene în localitate, care însumau circa 500 de turbine.

Cele mai citite

FCU Craiova și FC Voluntari, în Liga a 2-a! Dinamo și FC Botoșani au prins barajul

FCU Craiova și FC Voluntari vor juca din sezonul viitor la matineu, în timp ce Dinamo și FC Botoșani au prins locurile de baraj,...

1 august devine Ziua naţională a Salvamont România

Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă de instituire a Zilei Naționale a Salvamont România, care va fi sărbătorită în...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă