16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialDecizie definitivă. Realitatea Media a pierdut licenţele Radio Guerrilla

Decizie definitivă. Realitatea Media a pierdut licenţele Radio Guerrilla

Realitatea Media a pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul în care cerea anularea deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului prin care au fost retrase licenţele Radio Guerilla, hotărârea instanţei fiind definitivă, informează Mediafax.

19 septembrie 2013 CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla  deoarece acestea nu mai erau operate de Realitatea Media, ci de o altă societate – Expresiv SA. Legea audiovizualului prevede că CNA retrage licenţa audiovizuală dacă se încalcă normele privind regimul proprietăţii.

În 7 octombrie 2013, Realitatea Media SA a dat în judecată Consiliul şi a cerut anularea Deciziei CNA numărul 500 din 2013 prin care au fost retrase licenţele Guerrilla. Decizia CNA a fost atacată cu o acţiune în contencios administrativ, care a fost respinsă în primă instanţă (la Curtea de Apel Bucureşti), însă Realitatea Media a făcut recurs, care s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ultimul termen în acest proces s-a judecat, vineri, la ICCJ, iar instanţa supremă a respins recursul declarat de Realitatea Media SA, prin administratorul judiciar Cenţu SPRL, împotriva sentinţei civile din 18 decembrie 2013 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Decizia ICCJ, pronunţată vineri, este definitivă.

Este de aşteptat ca licenţele pe care a emis Guerrilla să fie scoase la concurs de CNA, existând posibilitatea ca cel puţin o parte dintre acestea să revină, în mod direct, la fosta echipă a Guerrilla, dacă aceasta se va înscrie la respectiva competiţie.

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă