13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDeces suspect la Centrul Neuropsihiatric Techirghiol

Deces suspect la Centrul Neuropsihiatric Techirghiol

» O femeie din Cernavoda ii acuza pe medicii Centrului de Recuperare Neuropsihiatrica Techirghiol ca i-au omorat fata si cere ca vinovatii
sa plateasca.

» Angajatii institutiei spun ca pacienta a cerut insistent sa fie externata, dar mama ei nu a fost anuntata de acest lucru.

Afrodita Spirea, din Cernavoda, spune ca fiica sa, Gabriela Dana, in varsta de 24 de ani, era suferinda de epilepsie, retard mintal, paralizie, care, inca de la nastere a avut nevoie de ingrijire permanenta. Femeia locuia singura cu fiica. A renuntat la serviciu si a devenit asistent social. La sfarsitul lunii octombrie 2008, din cauza unor probleme de sanatate a trebuit sa se interneze in spital pentru o operatie la rinichiul drept. Pentru ca nu a avut cu cine sa isi lase fata, a internat-o la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Techirghiol in urma mai multor interventii si cu ajutorul Primariei Cernavoda. Operatia a fost mai complicata decat se preconiza, iar medicii au fost nevoiti sa ii scoata rinichiul bolnav. In urma interventiei chirurgicale femeia a avut nevoie de o luna de recuperare, timp in care de cate ori suna sa intrebe de starea Gabrielei i se spunea in permanenta ca fata e bine.

 

Pe 6 decembrie a primit insa un telefon prin care a fost anuntata ca fiica sa a decedat. Mama tinerei spune ca din cauza ca nu au miscat-o a facut aprindere la plamani si a murit. Persoanele imobilizate la pat trebuie in permanenta miscate si intoarse de pe o parte pe alta, ceea ce cu fata ei nu s-a intamplat. Mama indurerata a mai adaugat ca daca ea nu avea grija de fata, in calitate de asistent social, si se ajungea in aceasta situatie, ajungea la puscarie. Din spusele celor din centru, femeia a aflat ca fata a cerut in permanenta acasa, dar ei nu i s-a spus nimic. In certificatul de deces se mentioneaza drept cauza a mortii o insuficienta cardio-respiratorie, care a avut la baza o pneumopatie acuta.

 

Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au declarat ca medicul de garda care s-a ocupat de fata si inca un cadru medical au fost deja sanctionati administrativ. Cazul este in prezent cercetat de Politia Techirghiol, care asteapta rezultatele expertizei medico-legale de la Institutul de Medicina Legala din Bucuresti. In functie de aceste rezultate, cei care se fac vinovati vor mai primi si alte sanctiuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă