11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDebut în forţă pentru RCJ Farul

Debut în forţă pentru RCJ Farul

Aşa cum şi ei au declarat la finalul partidei, jucătorii de la RCJ Farul au evoluat în primul meci din play-off-ul Superligii de rugby ca o echipă, iar deznodământul s-a văzut pe tabela de marcaj. Campioana ultimelor două sezoane, Baia Mare, a plecat din nou învinsă de la Constanţa, de această dată mult mai categoric, marinarii reuşind să obţină şi punctul bonus ofensiv.

Panoplia de străini din lotul echipei de pe litoral este recunoscută pentru calităţile individuale ale fiecărui jucător. La partida cu Baia Mare, aceste calităţi au fost puse, pentru prima oară, în slujba echipei, jocul marinarilor fiind unul impresionant. Chiar dacă au fost mult mai slabi pe înaintare, constănţenii şi-au pus în practică excelentul joc la mână, în viteză, iar acest lucru a fost decisiv.

Începutul partidei le-a aparţinut însă băimărenilor, care au condus cu 6 la 0 până în minutul 26. Fariştii au replicat însă prin Apostol, care a înscris primul eseu al meciului. Namibianul Eugene Jantjies, aflat într-o formă de zile mari, a transformat, iar marinarii au preluat conducerea. Tongolezul William Helu, proaspăt transferat, a marcat cel de-al doilea eseu al Farului şi în minutul 30 tabela de marcaj indica 15 la 6 pentru gazde. Băimărenii au marcat şi ei un eseu înainte de fluierul de final al primei reprize, care s-a încheiat cu scorul de 15 la 13.

Imediat după odihnă, oaspeţii au încercat să revină în joc. Totuşi, în doar două minute, RCJ Farul a rezolvat ecuaţia partidei cu două eseuri de senzaţie reuşite de namibianul Gregory Stein şi de Randall Anthony Morrison. Partida s-a încheiat 30 la 13, un scor surprinzător pentru toată lumea. 

Finala nu e departe

Toată lumea a rămas impresionată de jocul constănţenilor, care dă speranţe pentru o performanţă incredibilă. „Am jucat excelent azi, ca o echipă, iar dacă reuşim să evoluăm la fel şi în meciurile următoare o să câştigăm titlul cu siguranţă”, a spus la finalul jocului ­Eugene Jantiens, transformerul ­constănţenilor. Preşedintele clubului, Cristinel Dragomir,  a rămas şi el impresionat. „A fost un joc frumos, pe ­care ­dacă o să îl repetăm o să ­aducem oamenii în tribune şi totodată ne putem gândi la ­titlu”, a spus Dragomir.

Cele mai citite

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă