17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDe unde cumperi cele mai gustoase branzeturi

De unde cumperi cele mai gustoase branzeturi

La Fromagerie, Londra

La Fromagerie este o destinatie incantatoare pentru gurmanzii in cautare de branzeturi rafinate, caci aici ai la dispozitie 240 de feluri de branza. Toate sunt produse de fermieri, majoritatea din lapte crud. Beaufort Chalet d’Alpage este un fel de branza foarte gustos, pe care nu trebuie sa il ratezi daca ajungi la La Fromagerie. Dupa ce ai facut cumparaturile, opreste-te sa bei ceva la cafeneaua cocheta a magazinului. Gasesti La Fromagerie pe strada Moxon, nr. 2-6.

Fromagerie vacroux et fils, Paris

Un magazinas inghesuit, dar plin de farmec. Uite-te cu atentie pe raftul care geme sub greutatea a 25 de tipuri diferite de branza de capra – cu siguranta vei gasi ceva pe gustul tau. De asemenea, poti cumpara vase mici cu branza Fontainebleau preparata in casa. In acest magazin de familie, de pe o strada comerciala aflata la sud de Montparnasse, Sylvan, nepotul fondatorului, iti va vorbi despre specialitatea locului, Comte Vieux de la Pontarlier. Pravalia se afla pe strada Daguerre, nr. 5.

Negustorii de branza Saxelby, New York

“Bomboana de branza”, asa isi numeste Anne Saxelby produsul care se vinde cel mai bine. In fapt, este vorba de Ascutney Mountain – o branza tare facuta din lapte crud de vaca. Are gust de Gruyere si Gouda, cu o textura insufletita de bucatele crocante, cristaline. Magazinul Saxelby din Manhattan este o cutie de bijuterii picante, cu sortimente de branza din peste 30 de ferme din nord-estul Americii. Saxelby face livrari in toata tara. Il puteti gasi pe strada Essex, nr 120.

Magazinul de branza din Beverly Hills , Los Angeles

Poti opta pentru aproape 600 de varietati de roti de branza si alte specialitati gastronomice (uleiuri de masline cu ierburi, trufe). Norbert Wabnig, proprietarul locului, va fi mai mult decat bucuros sa va ajute cu sfaturi despre vinurile care se potrivesc cu branza pe care ati ales-o. Daca va este greu sa luati o decizie in fata unei oferte atat de variate, Wabnig va ofera o multime de mostre ca sa gustati si sa va hotarati. Gasiti magazinul la North Beverly, nr. 419, Los Angeles.

La baita del formaggio, Milano

Iarna, cand se consuma cea mai mare cantitate de branza, poti gasi aici peste 300 de varietati de branza din toate colutirile Italiei, intr-o camaruta incantatoare din apropierea parcului Solari din Milano. Roberto Rusconi face parte din a treia generatie a familiei care se ocupa de La Baita, prezenta in Milan din 1958. Istoria familiei Risconi in industria producatorilor de branza incepe inca din 1880. Trebuie sa incercati Lariano Speziato, o branza untoasa, delicata si aromata cu ierburi. Gasiti magazinul pe strada Foppa, nr. 5.

 

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă