17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDe teama unui măcel, sirienii se refugiază în Turcia

De teama unui măcel, sirienii se refugiază în Turcia

Un total de 122 de sirieni, inclusiv femei şi copii, au trecut graniţa în Turcia în timpul nopţii de ieri, de teama evenimentelor sângeroase care au loc în nord-vestul Siriei, potrivit unui raport dat publicităţii de agenţia de ştiri de stat Anatolia, citată de Reuters.

Refugiaţii, care provin din oraşul Jisr al-Shughour, se tem de o eventuală baie de sânge care ar putea avea loc odată cu apropierea tancurilor, care au ordin să tragă, după ce guvernul sirian a acuzat că bandele înarmate siriene au atacat şi ucis zeci de poliţişti care asigură securitate.

Cei care au reuşit să treacă graniţa au fost cazaţi în corturi de către Crucea Roşie în districtul Yayladagi, provincia Hatay din sudul Turciei, în apropierea graniţei de nord a Siriei. Un oficial al ministrului turc de Externe a declarat că aproximativ 420 de sirieni au trecut graniţa în Turcia, începând cu luna Martie, când au izbucnit protestele.

Televiziunile turceşti au prezentat imagini cu oameni răniţi refugiaţi din Siria care au fost internaţi în spitalele turceşti.

Turcia şi-a construit relaţii strânse cu Siria în ultimii ani, dar asta nu a împiedicat-o să pună presiune pe preşedintele Sirian Bashar al-Assad, mai ales prin intermediul ministrului turc de Externe, Ahmet Davutoglu, care i-a cerut să introducă reforme sub forma unei “terapii şoc” care să pună capăt problemelor.

În Turcia vor avea loc alegeri parlamentare pe 12 iunie.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă