11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDe la „Simbolul Pierdut“ la „Inferno“

De la „Simbolul Pierdut“ la „Inferno“

După trei romane misterioase care îl au în centrul acţiunii pe celebrul profesor de simbologie de la Harvard Robert Langdon, scriitorul Dan Brown îi provoacă din nou pe cititori cu o poveste inteligentă şi alertă, care oferă surprize la fiecare pagină.

În toate romanele lui Dan Brown care îl au ca protagonist pe Robert Lang­don, specialist celebru pentru lucrările sale de simbolistică, se întreţes istorii ascunse, simboluri tainice şi coduri enigmatice.

În romanul Îngeri şi demoni, Robert Langdon este chemat de urgenţă în Elveţia pentru a examina cadavrul preotului Leonardo Vectra, pe al cărui piept a fost înfierat un simbol ciudat. Ceea ce descoperă este uluitor, o străveche organizaţie – Illuminati – a declanşat o diabolică vendetta împotriva Bisericii Catolice.

În Codul lui Da Vinci, profesorul de simbologie Langdon se află la Paris când primeşte un telefon în toiul nopţii. Bătrânul custode al Luvrului a fost asasinat în muzeu, în circumstanţe stranii, lăsând un mesaj la fel de enigmatic ca zâmbetul Giocondei. Împreună cu Sophie, specialistă în decriptare, Langdon începe o cursă frenetică pentru descifrarea numeroaselor indicii ascunse în picturile lui Leonardo… şi nu numai. Paşii îi poartă de la Paris la Londra şi apoi în Scoţia, pentru a dezvălui un mister păzit cu străşnicie de secole, capabil să zguduie din temelii dogmele creştinătăţii.

În cartea Simbolul pierdut, Robert Langdon porneşte într-o cursă nebună pentru a-şi salva mentorul, Peter Solomon, un important mason şi filantrop. Acţiunea se petrece într-un interval de 12 ore, iar Robert Langdon pătrunde într-o lume ascunsă a secretelor masonice, a unei istorii neştiute, în locuri necunoscute – toate acestea conducându-l spre un adevăr inimaginabil.

Noul roman Inferno începe când Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele 36 de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii l-au găsit în căptuşeala hainei sale.

Povestea noului său roman pleacă de la una din cele mai fascinante opere ale tuturor timpurilor, poemul Inferno al lui Dante Alligheri. Dinamic şi ingenios construit, romanul prezintă toate elementele cu care Brown şi-a obişnuit deja cititorii – un om de ştiinţă nebun, cu un ţel bine conturat, un mister greu de dezlegat, simboluri extrase din Divina Comedie a lui Dante, mesaje secrete, o serie de indicii pe care numai un specialist în simbolistică le poate descifra, elemente de artă şi de istorie şi o iminentă catastrofă de proporţii planetare.

Anunţul privind subiectul noului roman al lui Dan Brown a fost păstrat secret multă vreme. Până şi data de publicare, 14/5/13, conţine un cod, anagrama numerică a lui 3,1415 valoarea aproximativă a lui π. De ce? Pentru că Dante a împărţit infernul în cercuri. Pentru că π este un indiciu despre cum pot fi măsurate.

Cel mai nou roman al lui Dan Brown, Inferno, va fi lansat în România pe 26 august, la editura RAO.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă