11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDe la BAC la Campionatul European

De la BAC la Campionatul European

Antoanela Manac va lupta vineri pentru un loc pe podium la Campionatul European de triatlon, iar luni va susţine a treia probă de bacalaureat.

Examenul vieţii are altă valoare pentru sportivi. Programul nu ţine cont de el şi, de multe ori, se întâmplă ca un concurs să pice exact în aceeaşi perioadă cu bacalaureatul. Aşa i se întâmplă şi Antoanelei Manac, multiplă campioană naţională de juniori la triathlon, şi „figură” obişnuită la concursurile de gen indiferent unde se desfăşoară. Astăzi, constănţeanca legitimată la clubul lui Răzvan Florea pleacă în Austria cu lotul naţional, fără obiective măreţe şi, în principal, pentru experienţă. Dacă va fi să facă şi un rezultat mare, nu va zice nu.

„Va fi un concurs foarte greu. Cel mai greu la care am participat vreodată. Vine practic toată crema, iar noi avem un drum lung de făcut. Nu mi-e însă frică şi primul obiectiv este îmbunătăţirea performanţelor şi acumularea unei noi experienţe. Cu fiecare concurs cresc şi devin mai bună, iar asta mă ambiţionează tot mai mult, deşi nu am nivelul necesar unei medalii europene la acest moment”, ne-a spus sportiva de 19 ani, care doar ce ieşise de la… meditaţii.

Pentru că şcoala reprezintă principalul obiectiv al anului, ea nu a vrut să rateze „BAC-ul” şi după ce a luat cu brio primele două probe, învaţă pe rupte pentru probele scrise şi proba la engleză. Şi-a luat cărţile cu ea şi va „renunţa” la micile plăceri legate de concurs, chiar dacă va merge într-una dintre cele mai frumoase staţiuni montane: Kitzbuhel. Apoi, va reveni acasă şi va continua să participe cu încăpăţânare la concursurile de junioare, pregătindu-se de seniori şi de nivelul superior. „Merg la orice concurs, fără să ţin cont de concurenţă. Doar aşa pot creşte şi doar aşa pot câştiga experienţă. Şi eu sunt uimită cât de repede progresez şi cât de repede am ajuns în vârf la junioare, dar ştiu că nivelul următor va fi mult mai dificil şi trebuie să muncesc pentru a ajunge acolo”, ne-a spus sportiva, care a terminat pe locul 2 la categoria Elite în ultimele două concursuri la care a luat parte.

Răzvan Florea, mulțumit

Mulţumit de evoluţia ei este şi Răzvan Florea. Unicul medaliat olimpic la nataţie (masculin) vede cu ochi buni participările internaţionale ale Antoanelei (a fost în luna mai la Cupa Europei din Ucraina – n.r.) şi crede că doar aşa va progresa. „Pe mine mă bucură în primul rând că e constănţeancă şi mă uimeşte uneori cu ambiţia pe care o are la concursuri. Ce va face la Europene? Este greu de pronosticat. Concursul este tare şi concurenţa foarte puternică, dar va fi o experienţă benefică pentru ea”, ne-a spus acesta.

Cele mai citite

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

George Simion: „Noi nu vrem să fim încă un parazit pe spatele statului român”

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat joi că Alianţa pentru Unirea Românilor nu vrea să fie „încă un parazit pe spatele statului român”, susținând...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă