12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDe ce un cartier nu are curent din 1992

De ce un cartier nu are curent din 1992

Comuna Pecineaga a pierdut aproape 400.000 de lei pe reţeaua electrică din cartierul nou.



Primăria comunei Pecineaga, din judeţul Constanţa, va aloca o nouă sumă de bani pentru realizarea reţelei de iluminat public şi casnic în cartierul nou din localitate. Primarul comunei, Lili Pîslaru, ne-a declarat că în urmă cu aproape 5 ani de zile a fost alocată suma de 3,7 miliarde de lei vechi (370.000 lei noi) pentru realizarea reţelei electrice în acea zonă, dar că societatea care a câştigat licitaţia nu este agreată de furnizorul de electricitate (ENEL) şi nu a avut autorizaţie pentru executarea acestei lucrări, dar şi că lucrarea, nu a fost dusă la îndeplinire deşi administraţia publică locală a plătit costul acesteia până la sfârşitul anului 2007. „S-a ţinut licitaţia, a fost câştigată de o societate, SC Adriana Com SRL, şi a fost adjudecată.

Banii au fost trecuţi în contul societăţii respective până la sfârşitul anului şi după aceea s-a tărăgănat lucrarea peste 4 ani de zile. Societatea respectivă nu a fost acreditată de către Enel să facă lucrarea, n-a putut să ne racordeze la energie electrică din cauza faptului că nu avea autorizaţie şi lucrarea nu s-a putut duce la îndeplinire fiind doar cu iluminatul public, deci fără iluminatul casnic. Toată investiţia de 370.000 de lei e căzută la pământ. Acum, după 4 ani de zile, ca să rezolvăm problema cu iluminatul în cartierul nou, o luăm de la capăt”, a explicat primarul din Pecineaga.

Pentru ca cele 77 de case din zonă să beneficieze de curent electric şi pentru a fi realizată şi reţeaua de iluminat public, liberalul Pîslaru ne-a mărturisit că s-au alocat din bugetul local, acum, 270.000 lei. 

Nu au curent din 1992

Cartierul nou de locuinţe de la Pecineaga se întinde pe o suprafaţă de 10 ha, loturile fiind concesionate în anul 1992. De atunci, proprietarii nu au beneficiat de curent electric deşi conform contractului de concesiune realizarea utilităţilor este în sarcina Consiliului Local Pecineaga.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă