27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce e coadă pe 3-4 rânduri la Monta și Măriceanu

De ce e coadă pe 3-4 rânduri la Monta și Măriceanu

Stă lumea la rând chiar și de 3-4 ori. Dar știți de ce? Pentru că totul merge foarte bine în țară. Mai ales dacă citești ce-a mai inventat Mictor pe pagina lui. El a făcut apa, apa caldă, curentul electric, pământul și aerul condiționat. A crescut și producția la hectar. I-a scăpat ceva la zootehnie, parcă totuși nu mai sunt atât de multe vaci și atâția boi. Problemele apar însă brusc atunci când ieși de pe internet și vrei să te duci la cumpărături.

Sunt aproape sigur că numărul fanilor lui a scăzut pentru că o mare parte dintre aceștia n-au mai avut cu ce plăti curentul de bine ce-o duc. Pentru că nu-i așa? Cu toții o ducem mai bine. Dacă aș fi străin și m-aș uita doar la pagina lui Monta și la cele patru televziuni de știri aș fi tentat să emigrez în România. Că pentru un străin e greu să înțeleagă ce-i cu cozile alea la care stau niște neica-nimeni să-i facă urări adânci celui căruia, practic, îi dtorăm faptul că respirăm.

Și nu prea înțelegeam de ce-s atâția români pe afară. Dar am citit la el pe pagină că ăia care au plecat sunt toți niște hoți, niște oameni de nimic în stare să stea de mai multe ori la coadă împotriva lui, singurul român verde și ortodox care voia să le facă și-o moschee pe deasupra. Acum îmi dau seama ce fel de bestii sunt foștii mei colegi de facultate și de liceu care au ales să-și facă o viață cât mai departe de Iliescu, Năstase și urmașii lor. Pentru că mai toți au plecat în perioadele în care aceștia erau la putere și demontau țara asta bucată cu bucată ca să poată s-o vândă pe blat.

Dar Monta nu e singurul la care lumea stă la coadă, mai sunt și alți zei ai existenței noastre triste cărora oamenii din popor le aduc obolul. O! Măriceanu! O! Mragnea!

Primul a ocolit prin spate o coadă pe vreo 3-4 rânduri, iar oamenii i-au fost recunoscători în felul lor. L-au urat. Sau urât, acum nici nu e mare diferența, e doar o căciuliță. Bine, pigmeii ăia, că oameni e mult spus. Câți dintre ei sunt nevoiți să conducă o țară la dezastru și cinci neveste la altar? D-aia și trebuie legi speciale, păi să stea ditai zeul obosit la coadă cu toți tâmpiții? Păi nu-i de ajuns că le face onoarea să-i lase să-l voteze? Iar domnul acesta net superora spune că el îi reprezintă pe adevărații liberali! Și nu m-ar mira, de fapt cred că ar trebui chiar să fim fericiți, dacă vreun papagal din jena aia de partid ar propune o lege prin care să i se dedice un monument în centrul orașului, cu intrare contra-cost, la care să putem sta și noi liniștiți de câte 3-4 ori la coadă.

La Mragnea, ultimul care a fost urat, am reținut o poză , aia cu mustăcioara, o știți, nu? I se potrivește perfect. N-o să-l uit vreodată cum stătea el ca un boier alături de Monta și fă Doina în barca aia trasă de jandarmi pe uscat. Păi să nu stai la coadă la ei?

De la toți acești domni o să-mi aduc aminte mereu, pe lângă nenorocirile economice, și de modul în care au vrut mereu să pună mâna pe tot ce înseamnă presă. Încă de pe vremea lui Năstase, ei au crezut că dacă mizeriile nu apar în presă oamenii vor crede că ele nu există. De fiecare dată când au avut puterea în mână au recurs la aceleași presiuni mârșave.

În epoca facebook e mai greu. Apoi și diferența dintre cei care-i adulează și cei care le urează e clară. Primii, majoritar agramați, te înjură ordinar chiar dacă ridici argumentat o problemă. Nu-i va duce niciodată mintea să scornească o campanie precum cea cu urările pentru Monta, Măriceanu și Mragnea. Din păcate, cei din prima categorie sunt încă prea mulți.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă