11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Ionel Dancă: Competiția s-a transformat în preluare ostilă a PNL

Deputatul liberal Ionel Dancă, fost şef al Cancelariei premierului în perioada în care Executivul era condus de Ludovic Orban, cataloghează competiţia internă pentru preşedinţia formațiunii drept o preluare ostilă a PNL.

„Am venit în Partidul Naţional Liberal când era jos, jos de tot, am venit la muncă. Am venit când partidul era jos de tot, 16-17% în sondaje. Şi ştiţi ce este tragic? Am ajuns din nou acolo. (…) În loc să ne consolidăm, să venim că facem performanţă la guvernare ne-am trezit cu o competiţie foarte urâtă în Partidul Naţional Liberal pe care cu toţii ne-am fi dorit să fie o competiţie loială, dar s-a transformat mai degrabă într-o preluare ostilă a PNL prin folosirea de instrumente mai mult sau mai puţin democratice. Şi nu înţeleg nici astăzi, că uitaţi-vă, suntem la finalul acestei competiţii, uitaţi-vă ce se întâmplă în filialele din ţară: este o disperare în formarea listelor de delegaţi la Congres, ce n-am văzut!”, a afirmat Ionel Dancă, miercuri seară, într-o şedinţă a PNL Sector 1.

Dancă a susţinut că Ludovic Orban este liderul de partid cu cea mai mare cotă de încredere rândul electoratului, în timp ce Florin Cîţu „s-a prăbuşit în încrederea românilor”.

El l-a descris pe Ludovic Orban, pe care îl susţine pentru un nou mandat de preşedinte al PNL, drept „moralul Partidului Naţional Liberal”, cel care a dus la victorie partidul.

Citește și: Executivul în punctul de vedere către CCR: Parlamentul a acționat neconstituțional

Ultima oră
Pe aceeași temă