11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDan Brown recidivează

Dan Brown recidivează

Au trecut zece ani de la publicarea romanului care a schimbat istoria best-sellerului mondial. Între timp, romanul „Codul lui Da Vinci“ a devenit unul dintre cele mai citite romane ale lumii, cu vânzări mondiale de peste 82 de milioane de exemplare, iar Dan Brown – autorul de care nu se poate să nu fi auzit.

Subiectele controversate pe care Dan Brown le-a propus în romanul „Codul lui Da Vinci“ au dus la o mediatizare fără precedent, făcând din roman o lectură obligatorie. Nelson DeMille a declarat după citirea romanului că „Dan Brown e unul dintre cei mai buni, cei mai inteligenţi scriitori“.

Romanul îl are în centrul acţiunii pe profesorul american de simbolistică şi istoria artei Robert Langdon. Aflat la Paris pentru o conferinţă, Langdon primeşte un telefon în toiul nopţii. Bătrânul custode al Luvrului a fost asasinat în muzeu, în circumstanţe stranii, lăsând un mesaj la fel de enigmatic ca zâmbetul Giocondei. Împreună cu Sophie, specialistă în decriptare, Langdon începe o cursă frenetică pentru descifrarea numeroaselor indicii ascunse în picturile lui Leonardo… şi nu numai. Paşii îi poartă de la Paris la Londra şi apoi în Scoţia, pentru a dezvălui un mister păzit cu străşnicie de secole, capabil să zguduie din temelii dogmele creştinătăţii.

În 2013, la 10 ani de la publicarea „Codului lui Da Vinci“, Dan Brown şi-a lansat cel mai nou roman: „Inferno“.

Noul roman calcă pe urmele succesului înregistrat de „Codul lui Da Vinci“. „Inferno“ a cucerit deja piaţa editorială mondială, înregistrând încă din prima săptămână de la apariţia sa vânzări de 1,1 milioane de exemplare în SUA şi Canada, 300.000 de exemplare vândute în Italia şi peste 150.000 de exemplare vândute în Germania în primele două zile de la lansare. Tirajele iniţiale pentru acest titlu au fost şi ele pe măsura renumelui mondial al autorului – doar în Germania s-au tipărit 700.000 de exemplare, din care peste 600.000 au fost deja distribuite, iar pentru SUA tirajul iniţial a fost de 4 milioane de exemplare.

Noul roman începe când Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele 36 de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii l-au găsit în căptuşeala hainei sale.

Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor – un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată: poemul epic „Infernul“ al lui Dante Alighieri.

Prologul şi capitolul 1 al celui mai aşteptat roman al anului sunt disponibile în avanpremieră pe www.raobooks.com. Începând cu 26 august, „Inferno“ va fi disponibil în librăriile din toată ţara, până atunci romanul este disponibil doar în regim de vânzare anticipată, cititorii beneficiind de reduceri semnificative.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă